Търсене

Начало Политика Радан Кънев дойде в Разград, за да обяви подкрепа на Теодор Ролев
Радан Кънев дойде в Разград, за да обяви подкрепа на Теодор Ролев
20 July 2015

Лидерът на Демократи за силна България и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев вчера обяви пълната подкрепа на партията и коалицията за предприемача Теодор Ролев, който неотдавна заяви, че ще се яви като независим кандидат за кмет на Разград на предстоящите избори.


20_07_2015_radan_kanev.jpg„Убеден съм, че Ролев ще бъде един от участниците в балотажа“, заяви Кънев, след което приветства решението за явяване не като партиен, а като независим кандидат. „Проучванията категорично сочат, че Ролев определено се ползва с подкрепа, надхвърляща рамките на Реформаторския блок. Освен това, явявайки се като независим, кандидатът показва, че ще изпълнява не партийна програма, а наложената му от гражданите програма за коренна промяна и за едно много по-ефективно и добро управление на общината“, каза Радан Кънев пред журналисти.

Според Кънев е редно Теодор Ролев да бъде освободен от партийни ангажименти като общински председател на ДСБ, а след изборите, като стане кмет, да бъде избрано ново ръководство. „Ние не караме нашите кметове и областни управители да стават общински и областни председатели на партията и да ги обвързваме с партийна дисциплина, както това става в ГЕРБ, тъй като смятаме, че всеки един представител на Реформаторския блок във властта, трябва да се подчинява на интересите на избирателите си, а не на партийната си централа“, каза още председателят на ДСБ.

В отговор на журналистически въпрос Кънев обяви, че многократно е настоявал в т.нар. червени крепости и в смесените райони Реформаторският блок и ГЕРБ да се явят с общи кандидати и дори с общи листи, т.е. да се превъзмогне партийният интерес в името на по-високи цели. Такова е било желанието на реформаторите специално за Разград, но от ГЕРБ са отказали. „Ние обаче смятаме, че личните качества на кандидата, а също и явяването му като независим, правят Теодор Ролев далеч по-силната дясна алтернатива за Разград“, заяви Кънев.

От своя страна, Теодор Ролев заяви, че ще проведе кампания, насочена директно към хората на общината. С изборна победа, според него, трябва да се поздравят не отделните партии и техните лидери, а хората, които искат най-сетне да има промяна в модела на управление в Разград.

„Говоря за лошото управление и лошите резултати на модела „БСП-ДПС“ и няма да има никакво значение, ако моделът стане „ГЕРБ-ДПС“, заяви Ролев, изтъквайки, че желанието му е да работи като кмет в полза на цялата местна общност, а не за интересите на отделни партии, личности или групи, както е сега.