Търсене

Начало Оживление Разградчанин играе в „Минута е много“
Разградчанин играе в „Минута е много“
15 October 2008

 

39-годишният Свилен Огнянов от Разград ще се бори за голямата награда в популярното телевизионно състезание „Минута е много“, научи „Екип 7“. Зрителите могат да наблюдават играта на нашенския ерудит в обичайния час на предаването в събота, 18 октомври, по Канал 1 на БНТ. Той ще отговаря на въпросите на легендарния водещ Петър Вучков по темата „физика“ и нейните производни“.

 

15_10_2008_svilen_ognqnov.jpg15_10_2008_minuta1.jpg Свилен Огнянов е деен участник и от много години го виждаме постоянно сред публиката по време на излъчваните записи на „Минута е много“. За първи път гостува в предаването преди 22 години, когато като ученик за първи път в историята на предаването има 100-процентово покритие на предварителния тест. Оттогава до днес е спечелил стотици книги от почти всички жанрове /немалко от тях е подарил на приятели/, награди и грамоти.

Като върл привърженик на издържалото проверката на времето телевизионното състезание Свилен имаше огромно желание да организира записи на „Минута е много“ в Разград. Даже беше уточнил с Вучков, че това да стане през юни. По неговите думи, причината да не се реализира тази идея е най-вече финансова, но има и още нещо. За жалост, от общинската администрация, към която се обърнал, не взели присърце инициативата му. Въпреки това предавания има всяка събота, а в обходените досега градове десетки млади хора са се запалили по това преди всичко полезно и интелигентно предаване. А какво по-хубаво от това.

 

Шенол АХМЕДОВ