Търсене

Начало Политика Четири номинации за кандидат-кмет на Разград
Четири номинации за кандидат-кмет на Разград
12 June 2015

Четири са към момента номинациите на основни партийни организации на БСП за кмет на община Разград, научи "Екип 7" от отлично информиран източник. Според проведените досега събрания на структурите, предложенията са за председателя на общинския съвет Милена Цанева, действащия кмет Денчо Бояджиев, бившия областен управител Стоян Ненчев и общинския лидер на социалистите Елка Неделчева.


12_06_2015_milena-caneva2234.jpg12_06_2015_denco_boiadziev.jpg12_06_2015_stoian-nencev.jpg12_06_2015_elka-nedelceva.jpgВъпреки че тези имена са най-често повтаряните, има вероятност да се появят и нови, тъй като събранията на основните партийни структури за номиниране на кандидати за общински кмет, общински съветници и кметове на населени места продължават до края на юни.

След това Комисията за обобщаване на номинациите ще ги прецизира и ще ги предложи за утвърждаване на общинската конференция на БСП, която ще се проведе през третата десетдневка на юли. За официално утвърждаване от "Позитано" 20 ще бъде изпратено само името на кандидата за общински кмет.

За „Екип 7“ Милена Цанева заяви, че няма да се кандидатира, независимо от номинациите.

По наша информация от БСП са отхвърлили предложението на партия "Български социалдемократи" в битката за кмет на Разград всички леви партии да излязат с обща кандидатура. В същото време пък от своя страна социалистите са опитали да привлекат към себе си местните структури на АБВ и "Движение ХХІ" на Татяна Дончева, но двете партии са им отказали с мотива, че ще играят самостоятелно на местните избори през октомври.


Димитър КИРИЛОВ