Търсене

Начало Институции Шофьор вдигна ръце от институциите
Шофьор вдигна ръце от институциите
03 June 2015

Пореден шофьор дойде вчера в редакцията на „Екип 7“ да се оплаче от дългата процедура на ДАИ и КАТ, която бави издавеното на книжката му. Случаят на 32-годишния Георги Тодоров обаче се различава от досегашните по това, че освен за чакането на документите, е изгубил доста нерви и време да обикаля между районното управление на полицията и ОД на МВР в Разград. И то не за да получи по-бързо свидетелството, а за да си подаде жалбата за това, че се бави. Само дето това не ускорило процеса, а напротив.


Георги има категория „С“, в петък миналата седмица успешно издържал и изпит за категория „Е“ с намерение да извади новата си книжка с бърза поръчка, тъй като му предстои пътуване зад граница. В понеделник обаче, когато отишъл в районното да си подаде документите, му казали че изпитните протоколи от ДАИ още не са дошли. Това щяло да стане най-вероятно в края на тази седмица. Георги решил да запита в автомобилната инспекция как се движат нещата, а от там му казали, че още в петък документация е изпратена. Следобед младият мъж проверил и в сайта на държавната агенция, където се публикуват протоколите от цялата страна, и установил че информацията, която в полицията чакат, вече е качена.

Вчера Георги отново отишъл в районното с надеждата, че след като данните вече са публични и общодостъпни, няма да го върнат. Да, ама не. На гишето му казали, че трябва да си получат пощата. И го „успокоили“, че все още не са им налични протоколите от сряда.

„Не мога да разбера защо след като имат компютри, бази данни и необходимите технологични възможности, си разменят писма с пощенски гълъби?! И това не е всичко!“, възмутен беше шофьорът. Разказа, че провокиран от случващото се, решил да пусне жалба до шефа на полицията, но и това се оказало „мисия невъзможна“. Изпратили го първо при деловодителката на съседното гише в районното, нея обаче я нямало в момента на работното й място. На „второ четене“ му казали, че може да си подаде жалбата и в дирекцията на МВР в центъра на града. Когато отишъл там пък му казали, че не е правилното място и го върнали обратно до районното. Препоръчали му да се обърне към дежурния на входа на РУП за входящо номерче. Е, така и направил. Но пък дежурният му казал, че е отделна служба и не може да му помогне. И пак го пратил при деловодителката. Вече обаче било обед и не само нея, но и служителките от останалите две гишета ги нямало. И Георги решил, че единственото което му остава е да се обърне към „Екип 7“. Защото за разлика от батака в институциите, човешкото търпение си има граници.

Мила КЮЛЮМОВА