Търсене

Начало Оживление Разградчанин къта в дома си 47-годишен „Москвич“
Разградчанин къта в дома си 47-годишен „Москвич“
10 October 2008

 

"Москвич 407", произведен в далечната 1961 година, къта в дома си 72-годишният Димитър Дончев от Разград. Съветската гордост, която за времето си бе недостижим лукс за мнозина редови труженици на социалистическа България поради ограниченото производство и безброй чакащи, все още безотказно обикаля родината. 1800 лв. суха пара броил Димитър за автомобила в годините на бурностроящия се развит социализъм, когато средната заплата беше едва стотина лева.

 

10_10_2008_moskvi4.jpg Нашенецът, който е дългогодишен служител /вече пенсионер/ на СБА и Пътна помощ, участвал с москвича и в редица ралита и състезания, организирани тогава. Близо половинвековният автомобил има изминати само 167 000 км. Купето и всичко в него е оригинално и не е сменяно през годините.

Въпреки че десетки антиквари и любители на старите ретро автомобили "атакували" Димитър да продаде колата, той оставал непреклонен.

Много романтични и емоционални моменти ме свързват с москвича , казва нашенецът, и затова сърце не ми дава да го продам.

 

Шенол АХМЕДОВ