Търсене

Начало Оживление Полицай Ботев – най-добрият на мотор в страната
Полицай Ботев – най-добрият на мотор в страната
01 October 2008

 

37-годишният мл. автоконтрольор Бисер Ботев от „Пътна полиция“ към РУ на МВР-Разград е най-добрият полицай на мотор в страната. В края на миналата седмица разградчанинът стана първи по „Майсторско управление на мотоциклет“ - една от петте дисциплини в XVII национално състезание “Пътен полицай на годината-2008“. Призът спечели не с познатия си служебен мотор „BMW“, а с „MZ“, предоставен от организаторите.

 

01_10_2008_botev.jpg Състезанието се проведе от 25 до 27 септември в курорта ”Албена”. Участие в него взеха 62-ма пътни полицаи от 28 отбора от областните дирекции. Разградската беше представена от Бисер Ботев и колегата му Христо Неделчев, които се наредиха в средата на отборното класиране. Индивидуално, в майсторското управление на мотоциклет, Ботев стана първи с 85 точки.

В тази дисциплина определящата е не скоростта, а преодолените препятствия – тунели, гаражи и конуси, поясни Бисер Ботев. Той участва в националното състезание за девети пореден път. Мотор кара от 18 години.

Организатори на авторитетното полицейско професионално съревнование тази година бяха ГД “Охранителна полиция” /отдел “Пътна полиция”/, ОД на МВР – Добрич и Националният полицейски синдикат.

 

Мила КЮЛЮМОВА