Търсене

Начало Новини Трупът на издирван мъж изплува с камъни на врата от язовир
Трупът на издирван мъж изплува с камъни на врата от язовир
25 February 2015

Трупът на обявения за издирване преди близо два месеца Николай Радев от Завет изплува от водоем край града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

На страшната гледка се е натъкнал рибар, който в неделя по обяд отишъл да хвърли въдиците си в язовир „Мелницата“.


Мъжът забелязал гърба на носещ се по водата човек и веднага сигнализирал полицията. На мястото били изпратени оперативна група и екип на „Спасителни дейности“, които да извадят тялото с лодка.

75-годишният Радев бил открит със завързан около врата кабел и прикрепени към него камъни, увити в блуза.

Според резултатите от направената аутопсия на трупа в МБАЛ – Русе, възрастният човек е бил удушен.

Николай Радев Димитров изчезна на 26 декември 2014 година, от ОД на МВР-Разград го обявиха за издирване в първия ден на новата година. Натрупалият около празниците сняг и лошите климатични условия обаче усложниха и забавиха работата на групите, сформирани за претърсването на района около града.

За достоверна информация, свързана с местонахождението му, близките му бяха обявили и парична награда. Полицията пък проверяваше всички възможни версии за изчезването на възрастния мъж, сред които и отвличане. По-късно стана ясно, че причината да се допуска подобна възможност е, че изчезналият мъж е баща на магистрат от Софийски градски съд. Дъщеря му Геновева Николаева Димитрова е съдия в Гражданското отделение на СГС.

На този етап разследването е за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс – умишлено убийство. За задържани или заподозрени по случая засега от полицията не съобщават.

 

Мила КЮЛЮМОВА