Търсене

Начало Политика ГЕРБ-Разград:Кметът обжалва правилника за работа, за да назначава „удобни“ комисии
ГЕРБ-Разград:Кметът обжалва правилника за работа, за да назначава „удобни“ комисии
28 January 2008

С една от своите жалби кметът Денчо Бояджиев е поискал от Административен съд-Разград да бъде отменен чл.94, ал.2 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет за мандат 2007–2011 г. Разпоредбата задължава кмета да включва и общински съветници в състава на всички комисии за провеждане на обществени поръчки, отдаване на концесии и разпореждане с общинско имущество. Това уточниха в петък от ГЕРБ-Разград, по повод публикуваната в последния брой на „Екип 7“ статия „Общината и Денчо Бояджиев атакуват решения на местния парламент“.

Общоизвестен е фактът, че при обществените поръчки и концесиите се създава силна корупционна среда, а наш основен приоритет е да ограничим условията за създаване на подобни практики на местно ниво. Точно затова съветниците от ГЕРБ подкрепиха единодушно този текст от правилника. С присъствието на представители на различните политически сили - Обединени демократи, Социалдемократи, ГЕРБ и други партии, се гарантира прозрачност на процедурите.
Това заяви за „Екип 7“ общинският съветник и областен лидер на партия ГЕРБ Тодор Димитров. Според него, кметът се е противопоставил на антикорупционния текст, като е поискал действието на разпоредбата да бъде спряно.
Така до приключване на административното дело ще има реалната възможност по стария и вече утъпкан път да се назначават “удобни” комисии за всяка отделна поръчка или концесия, коментира Димитров.

Мила КЮЛЮМОВА