Търсене

Начало Крими Дете на година и седем месеца почина във Веселец
Дете на година и седем месеца почина във Веселец
10 October 2014

Дете на година и седем месеца почина в първите часове на сряда.

Около 1.30 часа същата нощ здравословното състояние на момиченцето рязко се влошило. 19-годишната му майка Емине Ахмед го взела и от дома си във Веселец потеглила към

Филиала за спешна медицинска помощ в Исперих. За съжаление лекарите там само констатирали смъртта му.

От пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщиха, че при направения оглед на трупа следи от насилие не са били констатирани. Тялото на детето е било транспортирано в МБАЛ-Разград за аутопсия. Резултатите от заключението на съдебния медик сочат, че причина за смъртта е ентероколит на червата, интоксикация, оток на мозъка и белия дроб с последваща сърдечна недостатъчност.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Това семейство дойде да живее във Веселец преди около три месеца, по принцип са от Китанчево, дори нямат адресна регистрация тук. Още с пристигането си и двамата родители започнаха работа в една ферма. Не сме имали проблеми с тях, свестни хора са, разказа кметът на Веселец Гюнер Юдеи.

По наша информация и преди фаталната вечер Емине е водила детето на лекар. Дали опасната инфекция не била диагностицирана, дали е била неправилно лекувана или други причини са довели до смъртта на момиченцето, предстои да бъде установено.

Мила КЮЛЮМОВА