Търсене

Начало Крими По два сигнала за нарушения работи полицията по изборите
По два сигнала за нарушения работи полицията по изборите
08 October 2014

 

По два сигнала за нарушения е работила полицията в Разградска област по изборите.

В деня за размисъл представител на ДПС съобщил в Районното управление в Исперих, че неизвестни лица обикалят из село Подайва и предлагат различни суми с цел гласуване за определена политическа сила. Подателят на сигнала обаче не уточнил за коя партията са работели купувачите на гласове, не дал и никакви други подробности и насоки, освен населеното място, в което се развива действието.

 

Материалите по случая са били предадени на Районната прокуратурата в Исперих, от там обаче са постановили отказ да се образува досъдебно производство по чл.167 ал.2 от Наказателния кодекс. Текстът е за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателно право в полза на определен кандидат или политическа партия.

В деня изборите сигнал за нарушение е подаден отново от Подайва. 46-годишен мъж се жалвал в РУП-Исперих, че пред избирателната секция в селото е бил заплашен със саморазправа и побой от 26-годишния С.Х. Сцената се разиграла около 13.15 часа в ОУ „Отец Паисий”. Разправата тръгнала от забележка за неразрешено агитиране, двамата мъже са били наблюдатели от различни политически партии.

По случая е започнала проверка по чл.144, ал.1 от Наказателния кодекс за отправяне на закана, която би могла да възбуди основателен страх у този, към когото е адресирана.

Прокуратурата в Исперих също е уведомена за сигнала.

Мила КЮЛЮМОВА