Търсене

Начало Оживление 86-годишен разградчанин спечели луксозен джип „Ленд Роувър“
86-годишен разградчанин спечели луксозен джип „Ленд Роувър“
12 September 2008

 

Пръстът на съдбата ли се намеси или по-скоро пръстът на водещия телевизионните предавания на Българския спортен тотализатор - бившият национален състезател по волейбол Ивайло Гаврилов, но най-сетне и в Разград се падна една голяма печалба от тотото. Тя е материална – луксозен джип „Ленд Роувър Фрийлендър 2“ и бе изтеглена във Втори тото шанс.

 

12_09_2008_rover.jpg Щастливецът е нашият съгражданин Борис Георгиев Христов. В деня на Съединението – 6 септември, той не пропуска да си подаде фиша в тотопункт „Абритус“. За „Екип 7“ Борис Христов съобщи, че не е очаквал печалба точно от тото втори шанс. Затова е бил безкрайно изненадан от касиерката на тотопункта Светла Радушева, че точно неговият фиш е печелившият в тегления в неделя, 7 септември, 72 тираж. Това е първият тираж от трите неделни, за които залаганията са от по един лев. Със събраните суми ще бъде подпомогнат ученическият спорт в България.

Имам и лично „подозрение“ към Ивайло Гаврилов. Дали в тези смутни времена не е получил „мокра поръчка“. Шегувам се, но да не би разградчанката Маргарита Кулова от Държавната комисия по хазарта, за която вестникът писа на 28 август, да е „ходатайствала“ именно в Разград да се падне лекият автомобил? Явно това красиво момиче обича своя град!

Не знам как да представя Борис Георгиев Христов - Боцито: че видната разградска гинеколожка д-р Радка Грозева му е съпруга, или че той е съпруг на д-р Грозева. И в двата случая той е с голям късмет, нищо, че е бил репресиран. Първо, че е взел за съпруга /или тя него за съпруг/ тази забележителна жена. Второ, техният вече 50-годишен син Митко – също е лекар, макар и твърде далеч от България. Заедно със съпругата си, също докторка, имат ангажименти в болницата си в Палм Бийч, град в най-южния щат на САЩ – Флорида. Заради него, снаха си и най-вече заради вече пълнолетния си внук Борис – студент по медицина в Маями, семейство Грозеви, пардон семейство Христови, от няколко години ходят на гости през студените зимни месеци в България, когато там е повече от лято. Престояват почти половин година, но винаги се връщат тук, в България, в Разград. И печелят от тотото.

Боцито допреди 2-3 години имаше руско возило - „Лада“. За 18 години километражът й не беше преминал 100 000 км. Шофьор е от над 40 години. Сега е на 86. Да ни е жив и здрав!

Честито, Боци!

 

Добрин ПОПОВ