Търсене

Начало Крими Дело срещу алоджия влезе в съда
Дело срещу алоджия влезе в съда
01 October 2014

 

Първо дело срещу алоджия /досега са съдени само жени!/ влезе в Окръжния съд в Разград.

Според прокуратурата, в периода от 2009 до 2011 година Боян Конов от Вазово заработил над 59 000 лева, не ги декларирал обаче пред ТД на НАП в Разград, както се изисква по Закона за облагане на доходите на физическите лица.

Сумите му били трансферирани от гражданки на Турция чрез системите за бързи парични преводи „Уестърн Юнион“.

 

Обвинението срещу 45-годишния Конов е за това че в периода от 1 януари 2009 до 30 април 2012 година, в условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в общ размер 5980.63 лева.

Иск в същия размер от името на министъра на финансите в залата на съда бе депозиран от юристите на ТД на НАП - офис Разград. Заради това, че за тази сума има издаден данъчно-ревизионен акт, а и за да не се затрудни наказателното производство обаче, претенцията не беше допусната за съвместно разглеждане.

Пред магистратите Конов призна всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт, както и вината си и даде съгласие за гледане на делото по съкратения ред, без разпит на свидетели и вещи лица. То обаче не можа да приключи с едно заседание, тъй като по настояване на защитата на подсъдимия, съдът изиска от Районен съд-Исперих препис от присъда по друго дело, водено срещу Конов. За следващото заседание на 9 октомври ще бъде предоставена и справка от пробационната служба за това кога и как е изтърпял той наказанието си.

Мила КЮЛЮМОВА