Търсене

Начало Политика Жена е начело в листата на Реформаторския блок
Жена е начело в листата на Реформаторския блок
01 September 2014

Мюйессер Солак ще води листата на Реформаторския блок в 18-ти Разградски избирателен район. Водачите на листи бяха обявени в събота в София, след като Гражданският съвет към блока утвърди първите места, с които десните ще се явят на вота на 5 октомври.

 

01_09_2014_solak.jpgМюйессер Солак е представител на една от партиите в коалицията - Народната партия „Свобода и достойнство“ на Касим Дал и Корман Исмаилов. Тя е на 42 години, живее и работи в София, но родът й е от Севар, доктор е по икономика. Експерт в областта на образованието и европейските фондове. Работила е в Министерството на образованието, младежта и науката до 2011 година.

На парламентарните избори през 2013 година Мюйессер Солак бе на второ място – след Корман Исмаилов, в разградската листа за народни представители на „Център-Свобода и достойнство“. Тогава резултатът в района бе 3070 гласа – най-много от партиите, които сега са във формата на блока, и затова неин представител е водач на листата.

На второ място в листата на реформаторите е Теодор Ролев от ДСБ – Разград /1202 гласа през 2013 г./, трети е Мирослав Цанев от ДБГ /1046/. Останалите имена ще станат ясни след регистрацията в ОИК днес или утре.

От реформаторския блок очакват активност и добър резултат заради преференциалното гласуване, което позволява на симпатизантите на отделните партии в коалицията да изтъкнат предпочитанието си за своя представител в общата листа.