Търсене

Начало Политика ДПС се регистрира първа в РИК – Разград
ДПС се регистрира първа в РИК – Разград
29 August 2014

ДПС е първата партия, която се регистрира в Районната избирателна комисия /РИК/в Разград за участие в парламентарните избори. Това стана в рання следобед вчера. В стаята на РИК влязоха четирима от осемчленната листа, начело с водача инж. Ахмед Ахмедов, който е и областен лидер на движението. Заедно с него бяха дошли д-р Хасан Адемов /2/, д-р Нигяр Сахлим /3/ и седмият в листата Юксел Алиев от Самуил.


29_08_2014_rik-1.jpgПредседателят на РИК Джанан Родоплу и секретарят Петя Стефанов приеха документацията, която след редакционното приключване на броя трябваше да бъде подробно разгледана на заседание на комисията, а после изпратена в ЦИК, която ще има последната дума. Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите е 2 септември.

По време на регистрацията стана ясно, че най-вероятно д-р Нигяр Сахлим ще води листата на ДПС в Перник, което до известна степен изяснява някои въпросителни.

Водачът на листата Ахмед Ахмедов съобщи, че предстои официалното откриване на кампанията на ДПС в Лудогорието. Той допълни, че очакванията са за ново надграждане на изборните резултати, като голямата цел е на 5 октомври движението да получи 40 000 гласа в 18-ти избирателен район.

На парламентарните избори миналата година ДПД получи 28 000 гласа в района, а на евроизборите преди няколко месеца – 27 000 гласа.


Димитър КИРИЛОВ