Търсене

Начало Политика БСП в Разград подреди листата си за парламентарните избори
БСП в Разград подреди листата си за парламентарните избори
22 August 2014

На проведеното на 20 август заседание на областния съвет на БСП в Разград бе подредена листата за народни представители за района от коалиция „БСП - лява България“ за предстоящите на 5 октомври парламентарни избори.


В разградската листа на коалицията са включени преобладаващо млади хора - социалисти, с висше образование и разнообразни специалности - юристи, учители, лекар, индустриален мениджмънт. Трима от участниците са от младежкото обединение на БСП в областта.


Водач на листата, утвърден от Националния съвет на БСП, както вече стана ясно, е адвокат Стоян Димитров Ненчев, настоящ областен управител.

Втори е Димитър Стайков Стайков – от БСП в Исперих, зам.-председател на младежкото обединение на БСП в региона. По образование е инженер, работи като търговски представител на „Загорка“ АД.

Трети е психиатърът д-р Владимир Иванов, който е от гражданската квота в коалицията.

На четвърто и пето място в листата са лидерите на младежките секции на БСП в Кубрат и Разград – съответно Доротея Георгиева Георгиева и Добрин Младенов Добрев.

Шести е Муса Велиев Дурльов от БСП в Лозница, член на областния съвет на партията, следват го заместник-кметът на община Цар Калоян Найден Хинков Късов и Таня Петрова Тодорова от Разград, която е член на националния съвет на БСП.

Предстои регистрацията на листата в Районната избирателна комисия, заявиха от пресцентъра на БСП в Разград.