Търсене

Начало Крими Ново дело срещу приятеля на зашитата Албена от Беловец
Ново дело срещу приятеля на зашитата Албена от Беловец
25 January 2008

Вчера състав на Разградския окръжен съд даде ход на делото срещу 45-годишния Тодор Маринов от Кубрат. В края на миналата година той беше осъден по друг процес, след като преби приятелката си Албена Соколова от Беловец и заши с рибарска корда половите й органи. Този път Маринов е подведен под отговорност по чл.124 ал.3 от НК за нанасяне на средна телесна повреда на 48-годишния Сюлейман Джевад, в резултат на която е настъпила смърт. Според обвинението фаталният край е предизвикан по непредпазливост. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 3 до 10 години.
 

Деянието, за което този път Маринов застана на съдебната скамейка, е извършено през далечната 1994 г. Влиза в залата на Окръжен съд – Разград едва сега, тъй като е било сред забавените дела на отстранения от длъжност бивш районен прокурор на Кубрат Вячеслав Николов.
Според повдигнатото обвинение на 3 октомври 1994 г. в Беловец, в условията на опасен рецидив Маринов е нанесъл тежки юмручни удари на Сюлейман, от които е настъпила телесната повреда. Инцидентът станал след запиване в къщата на съселянина им Неделчо. Докато Маринов танцувал сам в стаята на домакина, видял Сюлейман да опипва по краката приятелката му Албена. Тъкмо това предизвикало гневната му реакция и ударите по Сюлейман. Четири дни по-късно пострадалият влезнал в болницата, а месец по-късно починал.
Вчера Тодор не се призна за виновен. Защитникът му поиска отлагане на процеса, с мотива че психиатричната експертиза на подзащитния му по друго дело сочела наличие на психично заболяване. Магистратите отхвърлиха искането като неоснователно на този етап на процеса. След като бяха разпитани всички явили се по делото свидетели, то беше отложено за 4 март. За тогава трябва да бъдат изготвени две експертизи: съдебно-медицинска и психиатрична.

Мила КЮЛЮМОВА