Търсене

Начало Оживление Мехмед Азиз направи фотокурбан
Мехмед Азиз направи фотокурбан
01 September 2008
На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих коресп

 

На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих кореспондентът на БТА и “Екип 7” Мехмед Азиз отпразнува 33-години активна фотографска дейност.

Спазвайки традицията, наложена от самия него, на този ден известният исперихчанин принесе в жертва чисто нов цветен филм “FUJI” за късмет и сполука в професията.

 

01_09_2008_mehmed_aziz.jpg По време на срещата Мехмед Азиз сподели малко известни и любопитни факти от първите си стъпки в професията, за апаратите, с които е снимал и за техниката, с която би искал да работи. Присъстващите с изненада разбраха, че техният колега дори е бил и учител в родното си село Йонково след отбиване на военния си дълг. Трябва да отбележим, че без да влиза в класна стая, той и сега продължава да бъде учител. Този път по фотография. Достатъчно е само да се разлисти някой от вестниците на централния печат и „Екип 7“ и да се видят “лекциите” му – поредният кадър, запечатал актуален момент, заснет от интересен ракурс. Един от “студентите” му, който вече направи и изложба в САЩ, е и пишещият тези редове.

Честито, колега!

 

Драгомир БОГОМИЛОВ