Търсене

Начало Култура Наско Анастасов награди победителите в областния конкурс
Наско Анастасов награди победителите в областния конкурс
25 January 2008

На 23 януари, в навечерието на Деня на Разград и 130-годишнината от освобождението на България”, в салона на Общинския културен център в града областният управител Наско Атанасов обяви наградените в областния етап на Националния конкурс „130 години памет и признателност”, организиран от Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и други държавни и обществени организации, под патронажа на президента на републиката Георги Първанов.
 

На първо място журито от представители на Регионалния инспекторат по образованието, Историческия музей и Община Разград е класирало колективната разработка на учениците от единадесети клас на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в гр.Разград, с научен ръководител Румяна Раденкова.
Първо място за реферат получават и Костадин Добромиров Косев и Ивайло Банков Донев от XI„б” клас на ПМГ „Акад.Н.Обрешков” - съвместна разработка с научен ръководител Милена Костова.
На второ място място е класиран рефератът на Ивелина Николова от XII „а” клас на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина”, с научен ръководител Веселина Милушева.
Третото място си поделят трима участници:
- Владислава Петкова от XI„г” клас на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, с научен ръководител Румяна Раденкова
- Марина Георгиева - от XII„ а” клас на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина”, с научен ръководител Веселина Милушева
- Мирослав Недев - от Х„в” клас на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, с научен ръководител Румяна Раденкова.
Комисията отличава с поощрителна награда за стихотворение ученичката Хафизе Махмуд от дванадесети „а” клас на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина” в Разград.
Всичките наградени разработки и творби, както и някои от ненаградените, ще бъдат изпратени за участие в заключителния етап на националния конкурс.
След награждаването на лауреатите пред многобройната публика беше изнесен концерт на група „Грамофон”.

Дулинко ДУЛЕВ