Търсене

Начало Оживление VІІ конкурс за красота „Мис Пагане 2008“
VІІ конкурс за красота „Мис Пагане 2008“
27 August 2008

 

За VІІ пореден път в Кубрат ще се проведе конкурсът за красота „Мис Пагане 2008“. През тези години той фигурираше в различни варианти. В някои издания бе за участнички от градовете, носещи имена на български ханове. В други - само за общини в Разградска област или пък – само за кандидатки от Кубрат.

 

От тази година организаторите решиха проявата да бъде за участнички от цяла Североизточна България. По традиция, организатор на конкурса е отдел „Култура“ към Община Кубрат. Активно съдействие оказва и ЕТ „АЗА – Руси Русев“. За неговото провеждане помогнаха и фирмите „Лудогорие 91“ АД, „Автобустранс“-Разград, „Стемагро“ ЕООД, ЕТ „Танястил“ и ЕТ „Мая – Павлинка Атанасова“.

Заявки за участие са подали над 50 момичета от Исперих, Самуил, Разград, Тутракан, Две могили и Кубрат. Те са разделени в три възрастови групи – до 8, до 14 и до 18 години.

Разбира се, с най-голям интерес се очаква представянето на участничките в последната група, от която ще бъде излъчена и „Мис Пагане 2008“. В състава на журито има известни бизнесмени-спомоществователи. В него е включена и първата победителка Детелина Георгиева.

В културно-развлекателната програма ще участват фолкпевицата Джена, танцова формация „Пулс“ и местни вокални изпълнители.

Конкурсът „Мис Пагане 2008“ ще се проведе на 28 август от 19 часа на плувния комплекс в Кубрат.

 

Светломир КИРОВ