Търсене

Начало Новини Бившият цех за пили в Дянково става модерна мебелна фабрика
Бившият цех за пили в Дянково става модерна мебелна фабрика
23 January 2008

В понеделник бе финализирана сделката за продажбата на бившия цех за пили в Дянково, дългогодишен филиал на завод „Дружба“. Купувач е 45-годишният турски предприемач Мехмед Хакан Унджу от Истанбул. Достигнатата цена за имота, разположен на площ от 36 дка с прилежащи 4000 кв. м застроена площ, е 300 000 лв.
 

Минути след изповядването на сделката пред нотариус г-н Унджу съобщи за „Екип 7“, че възможно най-скоро базата ще бъде превърната в модерна фабрика за производство на мебели за вътрешния и международния пазар. Според проекта му във фабриката ще работят между 150 и 200 души. Тъй като ще бъдат основно хора от района, новината си е повече от хубава.
Всъщност това е втората инвестиция на турския бизнесмен в Разградска община. Преди време той купи бивша кравеферма в Раковски, която вече е готова мебелна фабрика и ще стартира дейността си в началото на февруари. Тя е с по-малък капацитет и в нея ще бъдат заети 25-30 души. За разлика от дянковския цех, придобиването на имота в Раковски отнело цели 6 месеца. Основната причина за протакането са бюрократични процедури. Мехмед Унджу уточни, че това е осуетило намерението му да представи продукция от Раковски на най-големия мебелен панаир в света – в Кьолн, Германия. Въпреки това той го е посетил през миналата седмица и се е запознал с най-новите тенденции в бранша.
За сериозността на намеренията на турския инвеститор говорят фактите, че той вече притежава подобни предприятия в Истанбул и Измир.

Димитър КИРИЛОВ