Търсене

Начало Оживление Ангел Николов – с още една награда от Каварна
Ангел Николов – с още една награда от Каварна
18 August 2008

 

Нова награда спечели в престижен конкурс исперихският радиожурналист, наш сътрудник и добър приятел Ангел Николов. Това стана на завършилия в Каварна Национален радиоконкурс “Загадките на Каварна“. Той бе организиран от крайморската община и радио „Каварна“. В него участниците от общинските радиа в страната трябваше да представят по регламент до три рекламно-туристически разширени репортажни разкази /фийчъри/ с времетраене до 10 минути. Радио „Исперих“ се представи с 10-минутно предаване в рубриката „Маршрути“.

 

То беше озаглавено „Пурпурно червени скали издигат снага от морето“ и беше посветено на нос Калиакра – най-красивото и странно място на северното черноморско крайбрежие. Нашият колега бе единственият мъж радиожурналист в обкръжението на много дами.

Петчленното жури с председател д-р Татяна Симеонова, директор на университетското радио „Алма матер“ на Софийския университет присъди специалната награда на програмния редактор на исперихското радио Ангел Николов. Той бе автор и водещ на предаването, музикалното оформление бе дело на Иванка Петкова.

Както и в предишното издание на конкурса, когато в Каварна имаше изложба на фотографа Мехмед Азиз, исперихският радиожурналист се подреди между победителите. Отличието на организаторите отнесе Елена Иванова от радио „Омуртаг“, която представи нетрадиционен стил на предаване – природните забележителности на каварненския край през погледа на една ромка. Наградите връчиха секретарят на община Каварна Дарина Кулишева и д-р Татяна Симеонова.

Ангел Николов поля наградата с домашна кайсиева ракия, която също получи високата оценка на колегите и журито. По-рано местната кабелна телевизия в Каварна интервюира доайена на местните радиа, който от 36 години работи в исперихското радио.

Участниците в конкурса се включиха в съпътстващата програма – рок фестивала, втория фестивал на старинната музика „Страваганца“, изложбата „Християнство – древност и символика – сребърна бижутерия“ с автор Христо Михайлов и изложбите на икони от Трявна.

Проведе се и традиционната среща на сдружението на местните радиа.

 

Мила КЮЛЮМОВА