Търсене

Начало Новини Румен Петков - преди /02.01.2008 г./ и сега /20.01.2008 г./
Румен Петков - преди /02.01.2008 г./ и сега /20.01.2008 г./
23 January 2008

Преди
02.01.2008 г.
/извънреден брифинг на МВР/

1.За допуснато тежко дисциплинарно нарушение - превишаване на власт и използване на служебно положение за облага на трети лица, откривам дисциплинарно производство срещу главен инспектор Тодор Костадинов Димов, временно назначен на длъжността заместник-директор на ОДП-Разград и го отстранявам от длъжност до приключване на производството.

2.Илия Илиев е бил подведен от зам.-директора на полицията в Разград Тодор Димов да резюлира издаването на документ за самоличност. Подвеждането е тежко и това е най-малкото, което може да се случи на господин Димов - отстраняването от длъжност и дисциплинарното производство.

 

Сега
20.01.2008 г.
/в ефира на „Дарик радио“/

1.В системата на различни места и в различни звена работят хора, и споделям това, което Тодор Димов, зам.-директорът на Разград, каза, че имало хора, които в една или друга степен са способствали по случая „Куйович“. И към тях впрочем е взето отношение, има отстранени от длъжност служители и такива, на които е отнет достъпът до класифицирана информация.

2.Раздаването на лични карти не е раздаване на домати и краставици, това е тежко нарушение. Но ако ние не вникнем в съдържателната страна, ако ние не оценим резултатите, които лично Тодор Димов има... Аз се запознах впрочем с неговата работа малко по-отблизо - този служител на МВР е теглил кредити, за да гарантира агентура. Колко са хората в България, които правят това в името на работата си? Мисля, че оценявайки грешката, която той е допуснал, ние не бива да пропускаме качеството и резултатите в неговата работа.

3.Хора като Тодор Димов е много лесно да им бъде откъсната главата. Трябва да кажа, че на базата на информацията, която получих за неговата работа, лично аз мисля, че би било груба грешка този човек да бъде хвърлен на кучетата.

NO COMMENT

В понеделник за втори път временно отстраненият от длъжност зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов беше извикан във Военноокръжна прокуратура – София във връзка с проверката, която тече по скандала “Куйович”. Тя беше образувана заради твърденията на Димов, че хора от ръководството на МВР покровителстват канали за наркотици. Преди около две седмици Димов заяви, че главният секретар на МВР - главен комисар Валентин Петров, има финансов и личен интерес от покровителстване на каналите за наркотици.
Завчера Димов беше категоричен, че Военна прокуратура е обективна и си върши работата добре. Той подчерта, че обвинения не са му повдигнати.

Мила КЮЛЮМОВА