Търсене

Начало Политика Разградският лидер на партията на Касим Дал гостува на управляващите в Турция
Разградският лидер на партията на Касим Дал гостува на управляващите в Турция
01 February 2013

Организираното в Бурса от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието Събрание на местната политика на Балканите събра множество политически представители от балканските държави.


01_02_2013_bursa.jpgБългария бе представена от членовете на Народна партия „Свобода и достойнство“ Нермин Сали – областен координатор на партията в Разград, и от члена на политическия съвет Мустафа Мустафа.


Събитието е прецедент в турската политика. За първи път местна структура на политическа партия организира политическа среща на международно ниво. Основна цел е икономическото и културно развитие на балканските страни. На официалната вечеря, дадена от кмета на община Бурса, беше споделен опитът от икономическото и културно развитие на общината, където от 2.7 милиона жители 70 на сто са емигранти от балканските държави.

Домакин на събитието бе председателят на областната структура на Партията за справедливост и развитие в Бурса. На срещата участваха представители от 9 държави, 23 града и 44 делегати на 16 политически партии. Между тях бяха и осем турски парламентаристи, начело с областния председател на Бурса Седат Ялчън, също така общински кметове, областни управници и други. Между присъстващите гости бяха и председателите на неправителствените организации на балканските турци в Бурса.

Поздравителни писма бяха изпратени от министър-председателя на Република Турция Реджеп Ердоган, вицепремиерите Бюлент Арънч и Бекир Боздаг, министъра на отбраната Исмет Йълмаз, министъра по европейските въпроси Егемен Багъш и министъра на митниците и търговията Хаяти Язъджъ.