Търсене

Начало Политика Партията на Касим Дал откри офис в Разград
Партията на Касим Дал откри офис в Разград
07 January 2013

Народна партия „Свобода и достойнство“, основана от отцепилите се от ДПС депутати Касим Дал и Корман Исмаилов, който е официалният лидер, откри в събота офис в Разград – на улица „Паркова“, в сградата срещу сладкарница „Мирена“. Партията има структури вече в 14 области, но първият открит офис е в Разград.


07_01_2013_partiq.jpgСтруктури ще бъдат създадени във всичките 31 избирателни райони, както и в Турция и в европейските държави, заяви Касим Дал пред журналисти и пред членове и симпатизанти от областта, повечето от които са млади хора.

Засега намеренията са партията да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, задължително условие за включените в листите ще е да не са сътрудничили на Държавна сигурност.

Целта ни е да умножим по десет гласовете, получени на последните местни избори, заяви Касим Дал, изтъквайки, че партията има реални възможности за изключително добро представяне в региона. На последните местни избори кандидатите на Касим Дал нямаха самостоятелно представителство и бяха включени в листите на Единната народна партия на Мария Капон. Спечелиха над 2100 гласа в рамките на областта, вкараха 7 съветници в общинските съвети, стигнаха и до балотаж за кметското място в Цар Калоян, но не успяха да спечелят срещу Ахмед Ахмедов, който е и областен председател на ДПС.