Търсене

Начало Оживление Гената игра за „Чайка“ на Тато
Гената игра за „Чайка“ на Тато
09 July 2008

В понеделник се проведе търг за луксозните коли на бай Тошо. Националната служба за охрана предложи за продан 20 суперлимузини "Чайка", седем мерцедеса 190, девет волги, 16 лади и 14 роувъра "Маестро". Близо 98 колекционери наддаваха за топпродукцията на съветското автомобилостроене. Австрийски и български бизнесмени и обикновени сеирджии се събраха да наддават и огледат безценните реликви на миналото.09_07_2008_caika.jpgШоуто не мина и без разградско участие. Око на лъскава черна „Чайка“ бе хвърлил и разградският рестораньор и бивш общински съветник Генади Гатев – Гената. Собственикът на популярното кръчме в идеалния център на кооперативния пазар бе на огледа още миналия четвъртък, хареса си една от лимузините, седна в нея и бе допуснат до наддаването срещу депозит от 580 лева. По наша информация, Гената се е нацелил в една от трите най-лъскави коли, които стигнаха цена от почти 32 бона и заминаха за Самоков и Австрия.

Въпреки че в понеделник Гената се размина с мечтата си, не е загубил кураж. За втория търг останаха три чайки, които тогава ще са с по-ниска цена. Тогава Гената ще наддава пак.

Пред „Екип 7“ Генади сподели, че колите, с които върхушката на БКП, включително и Тодор Живков, са обикаляли села и градове в страната, го въодушевявали с цялостното си изпълнение. Навит им е от тогава. Само мисълта, че можеш да имаш „Чайка“, върху чиято кожа са сядали Фидел Кастро, Валентина Терешкова, Людмила Живкова, Брежнев, Горбачов... е достатъчна да преобърне сърцето на всеки маниак и колекционер.

В света има общо 3200 чайки, НСО разполагаше навремето с 60 от тях. До понеделник машините бяха 20, сега са три. Ред е на Гената на следващия търг. Желаем му успех от сърце.

 

Венко ВЕНКОВ

 

Б.Р. Впрочем, за последен път „Чайка“ влезе в Разград в началото на демокрацията, по времето на бурните „застрахователни“ години. Тогава силистренска борческа бригада се бе отправила насам да раздава правосъдие. Полицията обаче осуети намеренията на яките момчета като ги закопча с белезници край „Езерото“ още при влизането им в града.