Търсене

Начало Политика Меглена КУНЕВА: Демокрацията ни е фасада и цели етажи падат върху главите ни
Меглена КУНЕВА: Демокрацията ни е фасада и цели етажи падат върху главите ни
30 November 2012

По данни на Европейската комисия България е на първо място от всички европейски страни по поскъпване на цената на природния газ. Който се интересува от подробната информация може да я намери на интернет страницата на партията. Няма нищо по-важно от истината и една от най-сериозните ни критики към правителството е не толкова и не само в неумението да се справят с проблемите, а в това, че нарочно държат тези проблеми да не се коментират.


30_11_2012_kuneva1.jpg30_11_2012_kuneva.jpgСега формално член 1 от Конституцията го няма, но той съществува фактически - всичко е ръцете на една партия, която иска да задържи властта си на всяка цена. Това е лошо. Демокрацията при нас е една фасада, която започна да се пропуква, да се рони и вече падат цели етажи върху главите ни - правосъдието, охраната на реда, свободата на медиите ...

Това заяви вчера председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, която заедно с представители на партията посети Разград и Кубрат. Тя допълни, че програмата на ДБГ се базира на три стълба: усъвършенстването на държавата; икономика - включително здравеопазване и образование; разбирателство /национален консенсус по най-важните теми/.

След пресконференцията в Разград, на която беше изразена позицията на партията и по още няколко национални и предизборни теми, Кунева и придружаващите я лица, отпътуваха за Кубрат, където бе открит офис на ДБГ, в който се състоя среща със симпатизанти. Беше анонсирано, че след утвърждаване на областен координатор и общински председател на партията в Разград, идната седмица ще бъде одобрен и ръководният екип на организацията в Кубрат. До края на годината лидери ще бъдат излъчени и в останалите общини в областта при следната последователност - Лозница, Завет, Цар Калоян, Исперих и Самуил.


Димитър КИРИЛОВ