Търсене

Начало Крими Канал за търговия с фалшиви документи пресякоха в Разград
Канал за търговия с фалшиви документи пресякоха в Разград
19 October 2012

Канал за търговия с фалшиви документи беше пресечен от служители на ТЗ ”Борба с организираната престъпност” – Разград. В сряда вечерта при полицейска операция, проведена съвместно с ОД на МВР, е претърсено жилище в ЕПЖБ-4, което се намира точно срещу магазин „Билла“ в Разград.


20_10_2012_falshivi.jpgВ апартамента, обитаван от 37-годишен мъж, са намерени и иззети множество неистински документи – паспорти, копия на лични карти, удостоверения за раждане, чуждестранни документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Открити са и десетки паспортни снимки на мъже, на гърба на които имало изписани ръст, цвят на очите, косата и други антропологични и биометрични данни.

Работата по разследването и документирането на престъпната дейност продължава, като полицията изяснява съпричастността на замесените в схемата лица.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.308, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Текстът предвижда лишаване от свобода от една до осем години за онзи, който състави неистински официален документ.

Последното подобно разкрито престъпление в Разград е от края на 2009 година. Тогава антимафиоти разбиха престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви дипломи, документи и пари. Участниците в нея бяха трима, в това число 53-годишният Петър Пенков и 62-годишният Симо Данев.

 

Мила КЮЛЮМОВА