Търсене

Начало Крими Наркодилърът от Гецово прие споразумение
Наркодилърът от Гецово прие споразумение
12 October 2012

Задържаният преди близо пет месеца наркодилър в Гецово в сряда сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Разград. Срещу 22-годишния Григор Живков бяха повдигнати две обвинения - за притежание на наркотици с цел разпространение и за пране на пари.


На 29 май тази година при полицейска операция от къщата му беше иззета 149 грама суха растителна маса, която при тестване реагира положително на марихуана.

След извършен обиск на имота бяха конфискувани компютърна конфигурация, 400 лева и електронна везна. Иззет беше и автомобилът на Григор - „Опел Калибра“, с който е превозвана стоката. Тогава от полицията обявиха, че младият мъж е арестуван за пласиране на дрога по интернет.

Миналия месец прокуратурата внесе в Окръжен съд-Разград за разглеждане споразумение, според което Григор трябваше да получи по 1 година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по всяко от двете обвинения. Една от точките в предложението гласеше автомобилът му да бъде отнет в полза на държавата, тъй като е закупен с пари от престъпна дейност. Тъкмо с тази част от споразумението Григор Жеков тогава отказа да се съгласи.

Завчера обаче то беше внесено в същия вид отново в съдебната зала, като този път Григор прие всички условия. В изпълнение на така постигнатото споразумение, на РУП-Разград беше възложена и възпитателна работа с младия мъж.

Присъдата не подлежи на обжалване.

 

Мила КЮЛЮМОВА