Търсене

Начало Крими Наркодилърът от Гецово отказа споразумение
Наркодилърът от Гецово отказа споразумение
21 September 2012

Задържаният преди четири месеца наркодилър в Гецово отказа да сключи споразумение с Окръжната прокуратура в Разград. Срещу 22-годишния Григор Живков са повдигнати две обвинения - за притежание на наркотици с цел разпространение и за пране на пари.

На 29 май тази година при полицейска операция в къщата му беше намерена и иззета 149 грама суха растителна маса, която при направен по-късно полеви тест реагира положително на марихуана.След извършен обиск на имота бяха конфискувани компютърна конфигурация, 400 лева и електронна везна. Иззет беше и автомобилът на Григор - „Опел Калибра“, с който е превозвана стоката. Още тогава от полицията обявиха, че младият мъж е арестуван за пласиране на дрога по интернет.

В сряда прокуратурата внесе в Окръжен съд-Разград за разглеждане споразумение, според което Григор трябваше да получи по 1 година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по всяко от двете обвинения. Една от точките в предложението гласеше автомобилът му да бъде отнет в полза на държавата, тъй като е закупен с пари от престъпна дейност. Тъкмо с тази част от споразумението обаче Григор Жеков отказа да се съгласи.

Обвиняемият не отрича, че е извършил престъпленията, за които е подведен под отговорност, но отказва да приеме едно от последствията, поясни след края на заседанието окръжният прокурор Огнян Дамянов. Той уточни, че най-вероятно делото срещу Григор ще бъде гледано по общия ред.

Жеков не е местен, преселил се е да живее в Гецово преди около три-четири години заедно с баща си.

 

Мила КЮЛЮМОВА