Търсене

Начало Крими Три вида дрога иззеха при спецакция в Разградско
Три вида дрога иззеха при спецакция в Разградско
27 July 2012

Трима млади мъже от Разградско са задържани за 24 часа, след като при проведена в сряда спецакция на полицията у тях бяха открити няколко вида дрога.

Около 19.00 часа завчера за проверка в Исперих бил спрян автомобил „Мицубиши Колт“, шофиран от 19-годишен младеж. В колата пътували 24-годишният Любослав Б. от Разград и 20-годишният Теодор Г. от Осенец, и двамата криминално проявени.27_07_2012_droga.jpgПри претърсване у тях били открити два найлонови плика, пълни със суха тревиста маса. Общото им тегло е било 32,98 грама, при наркополевия тест съдържанието е реагирало положително на канабис.

В колата полицаите намерили и 17,24 грама бяло прахообразно вещество, обвито в хартия. То е реагирало на метаамфетамин.

По наша информация, момчетата са се връщали от Варна, а шофьорът изобщо не е бил в течение какво носят у себе си Любослав и Теодор. Двамата нямали книжки и го помолили да ги закара до морската столица и да ги върне обратно. Колата била на бащата на Теодор.

Завчера, по същото време на улица в Разград е извършена проверка на 19-годишния Иван М., у когото са открити осем таблетки амфетамин на кристали, както и известно количество марихуана.

Има данни, че Любослав Б. и Теодор Г. са държали и разпространявали наркотични вещества, уточняват от полицията.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Извършените проверки и арести са част от специализирана полицейска операция за противодействие на уличното разпространение на дрога.

На този етап няма данни тримата арестувани да са действали като организирана група.

 

Мила КЮЛЮМОВА