Търсене

Начало Спорт Наско Анастасов поема разградския баскетбол
Наско Анастасов поема разградския баскетбол
27 June 2008


Както вече “Екип 7” писа, ако е речено, разградският баскетбол ще дочака своя ренесанс през 2009 година. Вече сме кандидатствали за домакинство на „Евробаскет 2009” за юноши младша възраст заедно с Русе.

Мощна крачка напред в това начинание БК “Лудогорец” направи на 19-ти юни. На редовно отчетно-изборно събрание за председател на управителния съвет бе избран дългогодишният баскетболист Наско Анастасов, сега областен управител на Разград.

 

В отчетния доклад на старото ръководство с нотка на критичност бе разнищен фактът, че от години градът ни няма представителен мъжки отбор. По общо мнение това се дължи главно на липсата на стабилни спонсори. Тъй като база от подрастващи имаме. С тях се работи. Но се стига до едно определено ниво и всичко приключва до 18 години..

Със своето встъпване в длъжност новият председател на УС Наско Анастасов набеляза две най-близки основни цели - мъжки отбор в “А” група и домакинство на “Евробаскет '09” за юноши през август догодина. Но за да бъдат тези цели изпълнени, Анастасов поиска по-голям управителен съвет, който да му осигури по-широка обществена подкрепа. Събранието му гласува 9 човека. Между тях са известни имена като шефът на строителната фирма “Абритус” Мишо Драганов, комисар Кръстю Сотиров, директор на РДВР Разград, бизнесменът и шеф на фирма “Хранкомерс” Добрин Добрев, екологът в “Балканфарма” и общински съветник Георги Атанасов, управителят на “Месокомбинат Разград” Николай Колев.

Досегашният председател Стефан Данаилов става изпълнителен директор на клуба.

 

Сергей ДОЧЕВ