Търсене

Начало Спорт Момчетата на УСШ „Руси Бухтев“ - шампиони на страната
Момчетата на УСШ „Руси Бухтев“ - шампиони на страната
27 June 2008

 

Момчетата 5-6 клас на УСШ "Руси Бухтев" са новите републикански отборни шампиони на страната. На проведеното в сряда в Сливен държавно първенство по лека атлетика представителите на Разград постигнаха 1041 точки и убедително завоюваха златните медали и купата за първото първото място.

 

Втори с 1007 т. са възпитаниците на УСШ- Плевен, а трети с 923 т. са момчетата на Шумен. Отборът на Разград беше в състав Калоян Недев, Димитър Йорданов, Ради Добрев, Галин Господинов, Максим Стоянов и Димитър Димитров.

В индивидуалния многобой Калоян спечели златния медал с 273 т., а контузилият се по време на състезанието Димитър Йорданов е 7-ми с 220 т. В скока на дължина и 500 м гладко бягане Калоян също спечели златните медали с 5.38 и 1.18 мин., а в късия спринт на 60 м е със сребърен медал с постижение от 7.63 сек. С тези си отличия Калоян Недев единодушно беше признат за най-добър атлет на първенството.

В Сливен Разград бе представен и от дамски отбор. Момичетата на УСШ "Р.Бухтев", които са с 1 и 2 години по-малки от конкурентките си, постигнаха 863 т. и се класираха на 6-то място в държавното първенство.

Успехът на нашите момчета е изключително голям, тъй като това е първата отборна шампионска титла за този пол след няколкото сребърни и бронзови медали през последните години.

 

Красен ЦОНЕВ