Търсене

Начало Спорт 56 деца се явиха на изпитите за спортното училище
56 деца се явиха на изпитите за спортното училище
27 June 2008

 

56 деца се явиха приемните изпити за спортното училище. Днес ще са известни резултатите от проверката на физическите данни на кандидатите.

Наесен в създаденото миналата година спортно училище ще бъдат разкрити нови три паралелки – една за шести клас и две за седми. В тях ще се обучават деца по спортовете борба, бокс, вдигане на тежести, карате и футбол. За първи път ще се обучават състезатели по тенис на маса.

 

26 са местата за шестокласниците. Със същата бройка са двете паралелки за VІІ клас. Новата учебна година стартира на 1 септември. Дотогава ще бъдат назначени нови щатни треньори – двама по борба и по един по бокс и футбол. С трима души ще се увеличи и преподавателският екип по общообразователните дисциплини.

Прави впечатление, че още на първия тур боксьорите имат стопроцентово изпълнение на план-приема – 16 явили се кандидати. 99% и 80% покритие на квотата си имат съответно борците и паралелката по вдигане на тежести. На този етап няма нито една заявка за обучение по тенис на маса. Все още свободни места има в паралелките по футбол и карате. Вторият тур от приемните изпити е насрочен за 26 и 27 август. Ръководството на спортното училище е убедено, че, макар и трудно, предварително обявените 72 места ще бъдат попълнени и през новата учебна година общо децата в училището станат 150.

Миналата година бяха разкрити 3 паралелки, в които се обучават 60 малчугани.

 

Георги ДИМИТРОВ