Търсене

Начало Спорт Калоян Ангелов втори на източноевропейския шампионат
Калоян Ангелов втори на източноевропейския шампионат
25 June 2008

 

През почивните дни на пистата в Серес завърши вторият кръг от източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Състезанието в Гърция се оказа едно от най-тежките за българските състезатели.

 

25_06_2008_kaloian_angelov.jpg На свободната тренировка /в петък – 20 юни/ загина пилотът на „Несебър мото“ Веселин Манолов, състезавал се в клас 1000 SST. Инцидентът стана на старт-финалната права, където българинът изхвърча от пистата с висока скорост и получил тежки контузии, довели до фаталният край. Случаят се изяснява.

В гонките участваха мотоциклетисти от 6 държави, които се състезаваха в 5 класа. На пистата в Серес се пуснаха и четирима разградчани. В супербайк, серия 1000, се включиха Калоян Ангелов и Иван Димов с мотоциклети „Сузуки“.

Калоян Ангелов зае второто място, като бе изпреварен единствено от турчина Йонус Ерчелик. Разградчанинът сподели, че застигнатите от него мотори в последната обиколка са му попречили да атакува първото място. Иван Димов остана на 10-то място.

В отборното класиране българският тим се нареди втори.

В клас суперщок се представиха 30 пилоти. В този клас участваха Ангел Ангелов и Пламен Бонев, които караха в жестока конкуренция. Първото място спечели Мартин Чой с „Хонда“. Пламен Бонев и Ангел Ангелов финишираха съответно на 13-то и 16-то място в крайното класиране.

Да припомним, че Калоян Ангелов спечели преди две седмици 3-то място на шампионата в Плевен, а сега второ място на такъв форум. Да се надяваме, че на следващия кръг на 27 юли в Плевен ще успее да вземе първото място.

Източноевропейският шампионат е валиден за финала на Европейското първенство по мотоциклетизъм на писта, който ще се проведе на 12 октомври в Албасете, Испания.

 

Венко ВЕНКОВ