Търсене

Начало Крими Старец гърмя в село посред бял ден с незаконна пушка
Старец гърмя в село посред бял ден с незаконна пушка
29 June 2012

 

Сцена като от екшън се разигра във вторник посред бял ден в самуилското село Голям извор. Тъкмо по обедно време, в 12.30 часа, 76-годишният Стоян Ненков гърмя с огнестрелно оръжие на улицата, на която живее.

Възрастният мъж стрелял от градината на къщата си, докато по пътя минавала магазинерката на селото Лиляна Георгиева. Наблизо имало и други хора, за радост никой не пострадал.

Отивах си вкъщи да обядвам, когато Стоян стреля. Попитах го какво прави, а той отвърна, че се целел в някаква котка. Аз обаче котка не видях наоколо. Може и да е така, но му казах, че заради една котка щеше да ме убие, разказа вчера уплашената от случилото се жена.

 

По данни на МВР-Разград, ловната пушка, с която Ненков е стрелял, е незаконно притежавана. Той я е предал доброволно на органите на реда. При претърсване в къщата му са били открити и иззети още 680 патрона 22-ри калибър, шест ловни патрона 12-ти калибър и 325 празни гилзи от същия вид.

По случая е образувано бързо производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, текстът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. Стоян Ненков не за първи път гърми от дома си, разказаха за „Екип 7“ хора от селото. И по-рано съседите му чували изстрели от имота, но се случвало все през нощта. Ненков е семеен, съпругата му обаче работи в чужбина и по време на последния инцидент не е била в дома им.

 

Мила КЮЛЮМОВА