Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Легнали полицаи! Може ли и за нас?
21 January 2019

И ние искам легнали полицаи за нашата скоростна писта „Булевард България“ в Разград.

Подписи ли да събираме, асфалт ли да леем или да чакаме някой инцидент с фатален край да се случи?

Продължава...
 
Баскетболът в Разград – игра на запомнящи се личности
18 January 2019

Винаги се запитвам защо баскетболът е толкова коментиран в Разград. Дали заради успехите на отборите в близкото минало, дали заради габаритите на баскетболистите, дали заради сантимента, който събужда тази най-академична игра в нашия така отдалечен от столицата и същевременно така силно стремящ се към духовното и към съвършенството град.

Продължава...
 
Дойде време за предизборни обещания, пък още старите не са изпълнени
14 January 2019

Според публикувания неотдавна в „Екип 7“ отчет на кмета на Разград постигнатите показатели в сравнение с минали години са огромни.

Пропуснал е обаче няколко големи „постижения“, затова ще ги спомена аз.

„Подобри“ се инфраструктурата в града ни и особено в квартал Орел. Няма ги вече дупките по пътищата и тротоарите, не виждате ли?

Продължава...
 
Кметът и общинарите се вслушаха в гласа на разградчани и сториха добро
14 January 2019

Искаме да благодарим на кмета на Разград д-р Василев и на Общинския съвет за това, че се вслушаха в гласа на живущите на улица „Хаджи Димитър“, в Дома за стари хора и от съседните улици за поставяне на „легнали полицаи“ в района, с цел ограничаване скоростта на МПС.

Продължава...
 
Боли ни, че пак само официални лица дойдоха пред паметника на Ботев
09 January 2019

С болка искаме да споделим за една неприятна тенденция в Разград, която забелязваме особено в последно време. Ние сме възрастни хора, не сме добре със здравето, но както винаги, и тази година на 6 януари тръгнахме към парка, където по традиция се отбелязва годишнината от рождението на един от най-великите българи, загинал съвсем млад за освобождението на Родината ни – Христо Ботев.

Продължава...
 
„Лудогорец“ влиза в обичайния си шампионски ритъм
09 January 2019

 

 

Нещата малко по малко се подреждат и „Лудогорец“ тръгва уверено с началото на подготовката си към осмата поредна титла – това се усеща от лагера на шампионите в началото на годината. Струва ми се, че такава увереност, спокойствие и такова излъчване на сигурност и рутина досега не е имало през този период на годината. И има защо!

 

Продължава...
 
Исперих – безПЪТният град. Така ли ще продължим?
04 January 2019

Преди дни почина съседът ми – млад човек. Близки на семейството му хора дойдоха, за да го изпратят в последния му път. Много хора преминаха през калта, за да се простят с него...

Последното изречение е нелогично за тъжния обред, но не и в Исперих.

Продължава...
 
В Хирургията в Разград работят достойни за уважение лекари, сестри и санитари
19 December 2018

Постъпилите в Отделението по хирургия двама пострадали при пожара, въпреки че не са били осигурени, са били лекувани в отделението както всички останали пациенти с термична травма, получили изгаряния от втора А и втора В степен, т.е.:

1. Обезболяване;

2. Заместване на загубите на водно-солеви разтвори;

3. Антибиотична профилактика на инфекцията;

4. Хирургична обработка в съответната за момента степен.

Продължава...
 
„Виваком“ се държи некоректно с клиентите си
16 December 2018

Синът ми Инанч Кобакчи сключи двегодишен договор с „Виваком“ за пакет телевизия плюс интернет с месечен абонамент 24 лева, който изтече в началото на ноември. Преди няколко месеца синът ми замина да работи в Англия. Тъй като няма изгледи да се върне скоро, аз реших да сключа нов договор при същите условия, но на мое име. Само че ударих на камък.

Продължава...
 
Размисли на един читател за новия роман на Иван Джебаров
12 December 2018

За мен Иван Джебаров не е случаен автор, затова с голям интерес разтворих страниците на последната му, единадесета по ред книга.

След „Лудата“, сега Джебаров отново обръща поглед към съдбата на една крехка млада жена, озовала се сред блатото на живота. Неслучайно авторът е озаглавил книгата си със символичното заглавие „Една година дъжд“, опирайки се на познатия прийом за пречистващата сила на водата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1399