Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
В Северната индустриална зона на Разград трябва да се пътува с луноход
11 February 2019

Пътната инфраструктура в Северната индустриална зона на Разград над жп гарата става все по-непреодолима за огромните камиони, които обслужват предприятията в района, пък и за леките коли, за които вече е почти невъзможно да минат по отсечката между дянковския жп прелез и „Амилум“.

Продължава...
 
Някои ще са с по-малък данък за МПС отпреди, а тези с най-масовите коли - с от 5 до 30 лева повече
11 February 2019

Във връзка с публикация във вестник „Екип 7“ от 06.02.2019 г. „Данъците на автомобилите в Разград – почти два пъти по-скъпи от София“ ще уточним, че в статията избирателно са направени сравнения на няколко автомобила, които не дават нито пълна, нито ясна картина на новите данъчни налози в Разград. Прави се сравнение със София и други големи градове, което не считаме, че е удачно, защото там шофьорите имат много по-различни разходи.

Продължава...
 
С новите данъци разградската власт си направи предизборно харакири
08 February 2019

Местната власт в Разград за пореден път разочарова електората и не успя да защити интересите му, като увеличи данъците на автомобилите драстично в сравнение с други градове на страната.

Дори общинските съветници, които по презумпция трябва да бранят интересите на гражданите и да са коректив на нецелесъобразните управленски идеи, чинно гласуваха за повишението.

Продължава...
 
За ритуалите и времето – какво може да се промени в Разград
08 February 2019

Преди години имаше една реклама: „Традициите не са това, което бяха“. Сетих се за нея, след като на 28 януари т.г. по време на поднасянето на венците пред мавзолея-костница в Разград моята 6-годишна внучка, която, особено в началото, гордо размахваше националния трикольор ни запита: „Докога ще продължава раздаването на венци“, та се наложи да я изведем и на друго място да изчакаме зарята, а впоследствие и да й обясняваме разликата в термините.

Продължава...
 
Кога Общината ще си премахне незаконните пешеходни пътеки?
04 February 2019

Кога Община Разград ще премахне незаконните пешеходни пътеки, нашарени през няколко метра в идеалния център? С този въпрос дойде в редакцията на „Екип 7“ миналата седмица известният разградчанин Станимир Йорданов.

Бившият футболист на „Лудогорец“ и собственик на бар „Силвена“ призна, че е бил провокиран да повдигне въпроса, след като отнесъл 50 лева глоба от полицията за неправилно паркиране. Случката се разиграла до входа на градския пазар, по думи на Йорданов на паркомясто от така наречената „синя зона“.

Продължава...
 
МВР – Разград: Няма полицейски произвол и тенденциозност спрямо феновете на „Лудогорец“
30 January 2019

Във връзка с появили се публикации в социалните мрежи и средствата за масово осведомяване от последните дни по повод действията на полицията при охрана на футболните срещи на ПФК „Лудогорец“ и внушения за полицейски произвол и тенденциозност спрямо домакинската публика, Областната дирекция на МВР - Разград заявява, че правилата и законите са еднакви за гостуващите агитки и за феновете на „Лудогорец“.

Продължава...
 
Невежи критики по бюджета на Община Разград коментираха „експертите“ от БСП
30 January 2019

Оцелявахме 26 години, а сега определено започнахме да се развиваме и това явно дразни опозицията, затова сме принудени да дадем отговор на безпочвените критики от БСП, отправени в публичното пространство.

Няма никаква логика в твърденията на БСП, че наличието на голям преходен остатък е знак за несвършена работа. Напротив- наличието на голям преходен остатък от предходна година, винаги е радваща новина и знак за добре свършена работа!

Продължава...
 
Пак е време за смяна на образите върху новите гербове
30 January 2019

Още от детските си години от уроците по история и от легендите и апокрифите знам, че основният камък на старата българска къща е положен на мястото, където Ювиги Хан Аспарух забил копието си с конската опашка и постановил: "Тук ще бъде България!"

Продължава...
 
Вместо да си правят пиар със стари новини, да кажат кой е пенсионирал здрави хора
28 January 2019

Не минат месец-два и Разградска област попада във водещите емисии на националните телевизии с поредната лоша за реклама. Пак такава бе и новината, че сме на второ място в страната по брой пенсионери-менте.

Действително процентът на псевдоинвалидите в Лудогорието, които точат Националния осигурителен институт, е голям.

Продължава...
 
Парите за спортната зала ще се платят чак след приемането на ремонта
21 January 2019

По повод две публикации, свързани с ремонта на спортна зала „Абритус“ - брой 5 /4305 от 14 януари и брой 7 /4307 от 18 януари 2019 на вестник „Екип 7“, Общинска администрация е длъжна да поясни, че информацията, изнесена в двете статии е подвеждаща и манипулативна. Още в заглавието на статията „За 5 години ремонт и похарчени 837 400 лева – спортна зала няма“ думата „похарчени“ е използвана изключително некоректно и невярно.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1399