Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Детската градина е необходима за бъдещето на село Осенец
12 April 2019

Решението за закриване на детската градина в село Осенец, Разградска област, бе взето прибързано. Насочване на децата към ДГ в село Гецово се оказва неудачно и не се приема от родителите и населението. Изтеклата година убедително показва провала на извършената промяна, свързана със закриването на ЦДГ в село Осенец. Само за едно дете всяка сутрин идва автобус и го връща при семейството му в 14 часа. Детето е лишено от следобедна почивка /закуска и сън/.

Продължава...
 
Деян ДРАГАНОВ: Не се ползвам със специални права, платил съм си, но шофьорите събарят скобата
08 April 2019

Не се ползвам със специални права, не съм търсил конфронтация, въпросният господин я търсеше. С тези думи в петък в редакцията на „Екип 7“ дойде частният съдебен изпълнител Деян Драганов по повод на случая с шофьора, който беше глобен за това, че е спрял на платеното му паркомясто.

Продължава...
 
За модела, модата и новите дрехи на царя...
03 April 2019

Искате ли, любознателни приятели, да научите защо Балканското царство, голямо колкото една човешка длан, загуби времето си /или времето го изхвърли/ някъде по пътя между миналото и настоящето? Ако искате, прочетете приказката на Ханс Кристиан Андерсен "Новите дрехи на царя"! В нея се разказва за един суетен и самовлюбен цар, винаги облечен в нови модни дрехи, за няколко парвенюта и блюдолизци, нарочени за царски сановници, със словесни вентилатори в главите, вместо мозък, за двама измамници, за неопределен брой незрящи поданици и за едно дете с широко отворени към света очи.

Продължава...
 
Господа статистици, оставете си формулите и елата да видите как живеят хората!
01 April 2019

Трудно националната ни статистика ще направи точен анализ на финансовото състояние на жителите на Разградска област, съдейки само по данните за средното трудово възнаграждение. Положението тук варира от милиони за футбола до стотинки за работещите в сферата на културата, промишлеността и селското стопанство.

Продължава...
 
Защо сме бедни, или закономерната непрактичност на една общинска администрация
29 March 2019

На 18 март в град Исперих отново, за пети път в рамките на две години, осъмнахме с трупове по улиците на отровени бездомни кучета. Но голямата разлика този път беше, че за кучетата бяха изхарчени пари на данъкоплатците. Убитите животни бяха обхванати от задължителната за всяка община „Програма за овладяване на популацията от бездомни животни“, която е „рецепта“ за свеждане на уличните кучета до санитарен минимум и така улиците на града ни да си отдъхнат от глутниците.

Продължава...
 
От 2 години чакам да ми се изплати заплатата
25 March 2019

В края на ноември 2016 година по европейски проект бях назначена на работа в разградския офис на куриерската фирма „Старпост“. На 1 февруари 2017 година бях освободена, като ми оставаше да си получа януарската заплата от 434.28 лева. И до днес обаче тя не ми е изплатена. Колкото и малка да изглежда сумата за някои, за мен тя е много важна, тъй като и сега нямам постоянни доходи, а от познати съм взела малки заеми, които няма как да върна.

Продължава...
 
Никола ЛАЗАРОВ, предприемач: Ердинч Хасанов да говори за морал? Не на мен, моля!
25 March 2019

Искам да кажа, че няма да водя полемики във вестника, с когото и да било, а най-малко с хора, които не са на моето ниво. Ще направя само едно важно уточнение /б.р. - по повод на разгорялата се дискусия за павилиона за закуски в двете разградски училища – Езиковата гимназия и „Н.Й.Вапцаров“, след публикация на „Екип 7“/.

Продължава...
 
Когато някои хора говорят за морал, първо трябва да се погледнат в огледалото!
22 March 2019

В брой 32/20.03.2019 г. на „Екип7“ Ердинч Хасанов, зам.-кмет на община Разград в материала „Неморално е да се прави бизнес и политика на гърба на децата“ ми е задал пет въпроса. Преди да отговоря на тях, ще си позволя едно пояснение.

Получих жалбата от началника на РУО на МОН с придружително писмо, в което в срок до 22.03.2019 г. трябва да извърша проверка и представя доклад.

Продължава...
 
Съсипват Разградската филхармония?
20 March 2019

Имаше един филм „Ликвидаторът“ - фирма, която иска да намали разходите за заплати, наема външно лице на ръководна длъжност. Новият човек няма емоционални връзки с мястото и с хората и им прилага унижения и тормоз, докато нужният процент служители напуснат.

Продължава...
 
Неморално е да се прави бизнес и политика на гърба на децата
20 March 2019

В брой 31/4331 на „Екип 7“ от 18.03.2019 г. беше публикуван материал със заглавие „Атакуват фирма „Лазаров“, вземат ѝ обект“. В него освен че се цитира името, се правят внушения и се поднася невярна и непроверена информация. Поради това се възползвам от правото си на отговор.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1399