Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Големият български гьол и обществената му значимост
16 July 2019

Преди много години моите съселяни направили гьол на края на селото, за да събират поройните пролетни води от околните дерета. Инициативата била на селската управа, обсъдена и одобрена с вишегласие от общоселското събрание.

Продължава...
 
Ще издигне ли ГЕРБ отново Валентин Василев за кмет на Разград?
15 July 2019

Миналата седмица президентът Румен Радев насрочи датата за провеждане на изборите за общински съветници и кметове - 27 октомври. Няколко дни преди това по време на конгреса на ГЕРБ първи заговори за местните избори премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов. Той заръча на събранията много добре да се огледат кандидатите, да се проверява мнението на хората по места.

Продължава...
 
Целият град е буренясал, дори центърът е същинска джунгла
15 July 2019

Ето как изглежда улица „Бели Лом“ на 100 метра от центъра на Разград. Същинска джунгла. Целият тротоар е обзет от треви и храсти, а улицата - от дървета.

Такова чудо не е било от 30 години досега. Не могат да се движат нормално нито пешеходци, нито коли. Да те е страх да минеш по нея. През деня излизат змии, а по тъмно не знаеш кой ще изскочи от храстите и какво може да ти се случи.

Чудо невиждано. А уж живеем в областен град...

Продължава...
 
Не е вярно, че Момина чешма не работи!
08 July 2019

В брой 73/4373 от 05.07.2019 г., петък, на вестник „Екип 7“ е публикувана статия със заглавие „Смилете се, г-да общинари, пуснете малко водица на Момината чешмица!“ . В отговор на посочените факти от Община Разград заявяваме, че Момина чешма е пусната още в началото на седмицата /01.07.2019 г./ след извършен пореден ремонт за отстраняване на умишлено нанесени щети по нея.

Продължава...
 
Смилете се, г-да общинари, пуснете малко водица на Момината чешмица!
05 July 2019

Едно събитие се случи в Разград в последните няколко дни, което остана встрани от медиите, но за гражданите това беше голяма радост. Пуснаха в действие, в средата на лятото, в най-горещите дни, фонтаните в центъра на града.

Остана обаче „момата“ от Момина чешма с отворени очи и изкривена глава към високата сграда на Общината в очакването някой да пусне и нейната водичка, която столетия е утолявала жаждата на гостите и жителите на града ни.

Продължава...
 
„Южен булевард“ - изоставената възможност за пътна връзка с жк „Орел“
05 July 2019

Ами, започва се: ПФК „Лудогорец“ 1945 отново ни дарява с вълнуващи вечери, а гостите от Будапеща са първите от поредицата туристи, които очакваме да посетят града ни заради предстоящите спортни събития. Заслужава да се отбележи обаче, че маршрутът през ул. „Жеравна“ към хотел „Разград /сега „Cartoon“/ с транспортни средства не съответства на определенията „представителност“ и „естетика“.

Продължава...
 
Променете маршрута на тежкотоварните бръмчащи чудовища
05 July 2019

30-тонните автомобили на фирма „Кристера“ всекидневно превозват царевица от Попово до „Амилум“. Маршрутът им е: Селскостопанска гимназия „Ангел Кънчев“ - светофара до „Кауфланд“ - светофара при 16-етажните блокове – светофара при бившия „Порцелан“ и гаров път.

Продължава...
 
Що за благоустрояване е това, и то за 6 000 000 лева?
03 July 2019

Вчера имаше тържество за приключването на проекта за благоустрояването на разградския комплекс „Орел“.

Нека сега, след лентите, фанфарите, коктейлите, фойерверките и словата, да погледнем реалността.

Снимките, които Ви показваме, са от понеделник. Те са направени на различни места в „Орел“ - поместваме само една малка част от това, което видяхме.

Продължава...
 
Железопътният прелез към Ясеновец – късане на нерви, загуба на време и излишни човешки драми
03 July 2019

Жителите на община Разград и на община Исперих са най-големите потърпевши от железопътния прелез до село Ясеновец, който пътуващите ежедневно в двете посоки трябва да пресекат.

Бариерата стои затворена обикновено над 10 минути, нанизват се огромни опашки. Така беше преди десетки години, така е и сега – а уж технологиите са напреднали. Някой ще каже: Какво са някакви си там десетина минути чакане? Нека обаче направим едни елементарни сметки...

Продължава...
 
Как Община Исперих за две седмици загуби две дела за безстопанствените кучета
01 July 2019

В рамките на 13 дни през месец юни Община Исперих загуби две дела. И двете са свързани с огромната популация безстопанствени кучета - многогодишен проблем, предопределен от формално прилагане на правила, формално отчитане на дейност, формален контрол.

Решението по едното дело присъжда изплащане на суми от бюджета на Общината на гражданин, който е вършил задължения на общинската администрация, която дали поради некомпетентност и подценяване, дали поради откровен мързел, просто не е работила.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1399