Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Писмо до депутата Тодор Димитров * Не може все кризата да е виновна
11 October 2010

Макар и с известно закъснение, бих искал да изкажа своето мнение по повод на публикуваното неотдавна в „Екип 7“ интервю на г-н Тодор Димитров, депутат от ГЕРБ.

Г-н Димитров, Вие изтъквате много положителни страни на управлението на ГЕРБ, аз обаче имам доста несъгласия.

Направо ще Ви кажа първото от тях: не съм ви избирал, за да растат цените, а заплатите да намаляват.


Продължава...
 
От „Експресбанк“ винаги бавят „детските“ ми
08 October 2010

Уважаема редакция,

Пиша ви по болезнен за мен въпрос, който вече месеци наред няма разрешение. Клиент съм на „Експресбанк“ в Разград. Оттам получавам детски добавки и необяснимо защо винаги ми бавят преводите. Ако останалите институции изплащат „детските“ от 28 до 31 число, то „моята“ банка винаги се забавя. Когато поставят въпроса, получавам различни, противоречиви и смехотворни отговори – че няма превод от министерството, че не зависи от тях и т.н.


Продължава...
 
Не един лев заплата, а чистка за кръшкачите
06 October 2010

Като човек от народа и единица от обществото, аз съм трогнат от предложението на съпредседателя на група „Обединени демократи“ - г-н Иво Димитров, членовете на общинския съвет на Разград да получават месечно възнаграждение в размер от 1 лев. Но да си трогнат и да си обективен, са две крайно различни неща. Оставям настрана идеята, че това е поредната доза популизъм, подхвърлена в ръцете на обществото.


Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ, общ. съветник: По света затягат коланите, а в Разград се харчат грешни пари
01 October 2010

Новото кметско мнозинство в общинския съвет на Разград прие на последната си сесия изменения на Правилника, които уж щели да дисциплинират съветниците, когато кръшкат от работа. За това БСП, ДПС, Атака, социалдемократи и зелени измислиха да се удържа от заплатите на избраниците 10%, ако те не престояват на сесиите и заседанията на комисиите в поне две трети от времето им.


Продължава...
 
Надя ДЕНЕВА, Ивайло ДИМАНОВ: Защо "Есенните бардове" трябва да дойдат отново
27 September 2010

В официални дискусии и работни срещи в Министерството на културата, на различни обществени форуми и в медийното пространство напоследък все по-често остро и полемично се обсъжда състоянието на съвременната музикално-интонационна среда. Пагубната вълна на попфолка, от една страна, и комерсиалната попмузика - от друга, карат специалистите да бият тревога за бъдещето на родната музикална култура.


Продължава...
 
Аз, Дулинко ДУЛЕВ: Живея в Разград вече 40 години. Това е моят град!
24 September 2010

В гладни времена човек се побърква и като добро му направят, се чуди, той пък по какъв начин да отговори за направеното му добро.

Терзанията ми са около състоялите се през миналата седмица представяне на последната ми стихосбирка „Тъжносмешни стихотворения…“ и моя, така наречен, “предпенсионерски бенефис“.


Продължава...
 
Дискриминацията
24 September 2010

Всички хора се раждаме различни. Много често една постъпка от даден човек може да бъде разтълкувана по различни начини от обществото. Мисля, че в живота си всеки човек се е сблъсквал с дискриминацията....

Поне в България.


Продължава...
 
Неукият е по-страшен от гладния
22 September 2010

Точно на най-светлия и дългоочакван за всички ученици ден - 15 септември, 369 деца от Лудогорието няма да прекрачат училищния праг, отчетоха просветните дейци.

И докато 237 от децата поемат по други държави, водени от безработните си родители, търсещи по-добър живот и работа, то 132 ученици спират с учебните занимания заради безпаричие и недоимък в семействата си.


Продължава...
 
Древният Абритус може да съживи линеещия Разград
13 September 2010
 

Скъпи съграждани, настоящата публикация е продиктувана от желание да направим нашата община по-добро място за живеене днес и в бъдеще.

Криза е. Трудно е на всички. Няма работа и градът ни продължава да опустява. Няма ги много от младите хора и с това губим живеца на града.

Продължава...
 
Купих си развален пипер от пазара, никой не може да ме овъзмезди
10 September 2010

 

Във вторник следобед си купих от кооперативния пазар в Разград близо шест килограма пипер в мрежичка, за който платих 6.60 лева. Както обикновено, не ми дадоха касова бележка за покупката.

Когато си отидох в Осенец, където живея, разбутах мрежичката и установих, че почти всички пиперки са развалени отвътре.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следваща > Последна >>

Резултати 1371 - 1380 от 1399