Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Как някои служители на ДС „опазваха“ държавата
12 November 2010

Преди години работих в Окръжен народен съвет-Разград. Моя братовчедка от Варна се омъжи за гражданин от тогавашната Западна Германия. Аз и съпругата ми кумувахме на сватбата им във Варна. Младоженците ни подариха германски марки, с които купихме радиокасетофон за колата ни.


Продължава...
 
Възмутителни неща стават в село Гецово
08 November 2010

След публикацията „Как кметът Петко и секретарката Цонка въртят любов и тормозят цяло село“ от 22.10.2010 година, ми се обадиха много познати от Гецово, а и при срещи в Разград ме молеха: „Пиши, имаш наблюдения!“.

Да, в нея, въпреки че имената са променени и не се споменава кое точно е селото, става дума тъкмо за Гецово и това е ясно за всички жители на селото.

Продължава...
 
Защо на разградската автогара гонят пътниците от чакалнята?
08 November 2010

Пиша, разтревожена за бъдещето на Разград и на регионалния обществен транспорт.

Аз съм от Разград и пътувам от 16 години по линията София- Разград. Наложи ми се неколкократно да посрещна вечер автобуса на фирма „Юнион Ивкони“, който пристига в Разград вечер около 19.30-20.00 часа. С мен чакаха посрещачи на автобусите от Варна и Бургас. Вечер времето е студено.


Продължава...
 
Гергин Алипиев ни връща в късния комунизъм
03 November 2010

Похвално е прозрението на българския гражданин Гергин Алипиев от Разград за приноса на Тодор Живков и БКП за благоденствието и просперитета на турското население в България, но ми се струва, че то е много закъсняло. С подобни писания и размисли Гергин преди 20-30 години щеше да си осигури поне един апартамент, държавни награди и партийни почести. Най-вече за опита му да агитира, турското население да се интегрира в българската общност, така, както той успешно е направил със себе си, приемайки българско име.


Продължава...
 
Говорете си на турски, но мислете на български и за България!
25 October 2010

В няколко публикации в „Екип 7“ през последните месеци бе засегната темата за т.нар. възродителен процес, за смяната на имената по Живково време, за етническата идентичност на българските граждани, смятащи се за турци, и други подобни въпроси. Искам да споделя някои мои наблюдения и виждания по тези въпроси.

Първо, да кажа нещо за турската идентичност /кой е турчин и кой – не/, как това го тълкуваме ние и как го разбират в южната ни съседка.


Продължава...
 
Да ореш море?
20 October 2010

Известно е, че море не може да се оре. Дори и да опиташ – бразда няма да има. А няма ли бразда, няма къде на топло да посееш семето. Нашите управници го разбраха това още преди двайсет години. И добре имитираха, че правят бразди в „ползу роду“. Докато всъщност ловяха риба за себе си. Според таланта си на крадци – кой по-голяма, кой по-малка. Може някои и да са имали добри намерения отначало, но факт е, че народопсихологията ни е море, а в море бразда …


Продължава...
 
В детската градина в Завет не се грижат за детето ми
20 October 2010

Поредица от неприятни случки ме накараха да спра сина си Геца Василев Николов от посещения в детската градина в Завет. Когато беше топло, го е ужилила пчела, а госпожата им не взела мерки. Само го пратила до тоалетната да си намокри ръката. После Геца казал, че му се повръща, а учителката го пратила в тоалетната, без поне да го придружи, а камо ли да потърси причината за неразположението му.


Продължава...
 
Адвокат Румен МОНЕВ: В „Кауфланд“ нарушават Закона за защита на потребителите
18 October 2010

На 15.10.2010 вечерта посетих магазин „Кауфланд“ за обичайните покупки в края на седмицата. Реших да купя и два пакета захар, като пакетите бяха в разфасовки от по 15 кг. На рафта имаше бележка, че могат да се закупят само до 5 броя. На касата отказаха да ми продадат захарта с мотива, че ограничението било за 5 килограма, а не за пет броя пакета.


Продължава...
 
Съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство е противоречива
15 October 2010

В средата на месец юли 2010 г. за пръв път се случи „пробив” в съдебната практика по Указа за борба с дребното хулиганство в Разград. Служебен защитник на санкциониран гражданин подаде жалба до Окръжния съд срещу решението на Районния съд, с което е наложено административно наказание „задържане в поделенията на МВР”.


Продължава...
 
Областният управител трябваше да благодари на Хасан Калкан
15 October 2010

Доживяхме в Лудогорието чужд инвеститор да подскаже на управляващите /в случая - областния управител/, че в държавните ни и общински учреждения има корупция, даване на пари под масата, протакане на разрешителни и куп други документи, необходими на един добросъвестен предприемач да прави бизнес тук.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следваща > Последна >>

Резултати 1361 - 1370 от 1399