Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Не е луд тоя, дето яде баницата, а тоя, дето му я дава!
11 August 2019

Докато голяма част от хората преживяват с минимални доходи и се лишават от елементарни блага, макар и да работят по 8-10 часа на ден, се оказва, че актьори без дипломи трупат луди пари на гърба на заблудени ергени от цял свят.

Не е тайна, че с професията „алоджия“ днес се препитават стотици семейства в областта, като кадрите ѝ вече са опитни и умело влизат под кожите на заможни турци, кюрди и араби, търсещи булки в чужбина.

Продължава...
 
Махнете помиярите от центъра, че изровиха градинките
11 August 2019

Колко ли пъти, от пролетта до днес, съм минал пред входа на Разградския театър – не знам, но винаги съм си задавал един и същи въпрос: защо тези два бетонни цветарника, изградени преди няколко години по проекта за обновяване на централната градска част, са оставени така – изровени, неподдържани и занемарени?

Продължава...
 
Ценослав ЦВЕТКОВ: Спирам лекарствата в знак на протест и от безизходица
09 August 2019

Възмутен и отчаян в сряда, 7 август, в редакцията дойде разградчанинът Ценослав Недялков Цветков. Мъжът е пенсиониран по болест още през 1982 година след травма на главата. Впоследствие състоянието му се влошава още – намалено зрение и слух, хипертония и диабет.

Продължава...
 
Искаме си беседката!
07 August 2019

В броя на „Екип 7“ от 17 февруари 2016 година отразихме притесненията на живеещи в района на автомивка „Гатко“ разградчани. Тогава те сигнализираха, че навесът над затворения кладенец е амортизиран и потенциално опасен и призоваха тогавашното общинско ръководство да го ремонтират, тъй като това място е много посещавано от деца и възрастни.

Продължава...
 
Новопостроена къща е разширена върху тротоар
07 August 2019

Нашият читател Атанас Нецов сигнализира, че новопостроена къща на ъгъла на улиците „Охрид“ и „Китка“ в Разград е разширена върху тротоарна площ. Кой е разрешил това нарушение на градоустройствения план и какво ще стане, ако всеки реши да си застрои тротоара пред жилището, пита 59-годишният мъж, който живее в близост до въпросния имот – на ул. „Охрид“ 9.

Продължава...
 
Кметът на Мъдрево организира чуден празник за децата на селото
04 August 2019

Свикнали сме да виждаме във властта някаква смущаваща смесица от неизпълними обещания и тотален контраст между личния свят на управляващия и живота на управляваните. Но тук става въпрос за обратното на това, за нещо безкрайно симпатично, което вдъхва надежда за новите поколения управляващи.

Продължава...
 
Размислете за човечността и примера, който даваме на младите хора
04 August 2019

Историята, която ми разказа една моя близка толкова ме впечатли, че реших да я споделя с уважаемите читатели.

Приятелката ми живее в жк „Орел“ и често пазарува в хипермаркет „Т Маркет“.

Всяко лято, като награда за отличните си постижения в училище ѝ гостува внучката ѝ от София.

Продължава...
 
Докъде стига моралът на един почетен гражданин на Разград?
02 August 2019

До господин Пламен Панчев, дългогодишен учител по баскетбол в УСШ „Р. Бухтев“, по повод на статията , публикувана във вестник „Екип 7“, бр.81/4381 от 24.07.2019 г., в която се казва: „Влезе се в силна конфронтация с индивидуалните спортове, които са под шапката на УСШ, стигаше се дори до физическа саморазправа между треньорите“ и „Приоритет беше даден на така наречените джобни спортове, които използваха устройството на УСШ. Така за няколко години, от водеща позиция баскетболът стигна дъното“.

Продължава...
 
Ремонтът на пътя през Побит камък ще струва над 20 милиона лева, няма толкова
31 July 2019

Повече от месец след като Общинският съвет в Завет излезе с протестна декларация срещу бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура“ към състоянието на републиканския път Просторно - Побит камък – Завет – Веселец, от ведомството отговориха че пари за цялостен ремонт няма.

Припомняме, че гласуваният на сесия документ съдържаше и предупреждение, че обществеността на община Завет ще инициира граждански инициативи за защита на конституционните си права, в това число и гражданско неподчинение, ако органите, от които зависи привеждането на пътя в годно състояние за нормална експлоатация, не се съобразят с позицията на местния парламент.

Продължава...
 
Клуб „Зелена стъпка“: Пълен абсурд: Община Разград осуети...маратон, за да спре чумата!
29 July 2019

Странно решение на местната власт в Разград разбуни духовете в града, както и тези на спортната общественост на България. Кметът Валентин Василев осуети провеждането на тазгодишния Лудогорски маратон, позовавайки се на бедственото положение, обявено във връзка с Африканската чума по свинете.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 1399