Търсене

Начало Искам думата
Искам думата
Разград – накъде? Заплахата за застой срещу шанса за напредък!
01 September 2019

Веселин Халачев е разградчанин, 56-годишен, завършил е Английската езикова гимназия в Русе, след това и УНСС, специалност „Международни икономически отношения“ /1984-1989 г./. Работи в София, има добри позиции и контакти в сферата на бизнеса – председател е на Обединени бизнес клубове и член на Борда на директорите на Европейския алианс на малкия бизнес в Брюксел. Неотдавна в Разград бе лектор на форум на тема „Европейски фондове и международни пазари за бизнеса“, организиран от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“.

Продължава...
 
Кметът на Кубрат помага на хората от Беловец
01 September 2019

Уважаема редакция, искам от страниците на „Екип 7“ да кажа няколко добри думи за кмета на община Кубрат Алкин Неби.

Господин Неби умее да разговаря с хора от различни групи – инвалиди, пенсионери, младежи и деца. Успява да бъде винаги между тях. Обича да помага.

Именно той спонсорира фолклорната група със 100 лева за участие във фестивала в Батишница. За състезанието по белот, шах, табла и „Не се сърди, човече!“ в чест на Трифон Зарезан, организиран от Дружеството на хората с увреждания „Доверие“ - Беловец, отново господин Неби предостави 100 лева.

Продължава...
 
Лекарите не стигали - ами проявете малко креативност!
25 August 2019

Регионът остава без лекари, алармираха от Регионалната здравна инспекция. Едва четирима медици се падали на 10 000 пациента, като повечето от специалистите били над 55-годишни или дори в пенсионна възраст.

И не че например Африканската чума по свинете не е важна и не трябва да се работи за предотвратяването й, но оказва се че нещо далеч по-важно – човешкият ресурс и здравето на хората, не са опазени.

Продължава...
 
Градската джунгла
25 August 2019

Джунгла от изсъхнали храсти и треволаци посреща гостите на града и работещите в завод „Дружба“ в Разград. Хайде, гостите минават и заминават, но работниците и служителите от предприятието наистина са принудени да се съобразяват със законите на джунглата. Когато паркират колите си под кестените, преди да влязат на работа, здраво затварят вратите и прозорците на колите си от страх да не ги налазят змии и гущери, каквито ги има колкото щеш в тази растителност.

Продължава...
 
Няма такава улица, има „Лудогорие“...
21 August 2019

Новозаявеният политик Слави Трифонов възнамерява да нарече бъдещата си партия „Няма такава държава“. Не знаем дали има, или няма такава държава, обаче със сигурност в Исперих няма такава улица.

Преминаващите по ул. „Лудогорие“ в Исперих са изненадани, когато виждат край домовете няколко табелки, които са с името на Димитър Благоев.

Продължава...
 
Кой каза, че нямало файда от партиите? Има и още как!
18 August 2019

Вместо да харчи пари за полиетилен или балатум, с който да опакова и пази от студ и дъжд селската си кошара, изобретателен жител на Китанчево решил да използва билборд на партия „Национален фронт за спасение на България“. Дето спестил пари – едно на ръка, но и от качество го докарал – оказало се, че „партийният“ материал е с изключително добри изолационни свойства.

Продължава...
 
По улица „Дунав“ няма грозотия – това е арт инсталация
18 August 2019

Когато един човек на средна възраст се обърне назад и погледне в миналото, винаги си казва: как бързо времето минава и как бързо всичко се изменя.

Не така обаче е в изкуството. То винаги си е оставало неподвластно на времето и колкото е по старо, става все по-ценно за обществото, особено за хора, които разбират от изкуство.

Продължава...
 
Графити и боклуци посрещат туристите на влизане в Исперих
18 August 2019

На неприятна гледка се натъкват жители и гости на Исперих на излизане от града по пътя за Разград. Пътната табела вдясно на платното е цялата в драсканици. Преди време този и съседен указателен знак бяха почистени от графитите, чиито автори са вероятно невъзпитани тийнейджъри, но както се вижда за простотията няма почивен ден.

Продължава...
 
До края на седмицата спряната пенсията на инвалид ще бъде изплатена
14 August 2019

По повод на публикувания от „Екип 7“ материал /„Ценослав Цветков: Спирам лекарствата в знак на протест и от безизходица“ - 09.08.2019 г./ в ТП на НОИ – Разград бе извършена проверка по пенсионното досие на г-н Ценослав Цветков.

Продължава...
 
Пълен мрак в центъра на Разград, преди 100 години поне газови фенери е имало
14 August 2019

Ето как изглежда вечер районът около улица „Марица“ и улица „Искър“ в самия център на Разград. Интересно докога в тази част на областния град няма да има улично осветление?

А все пак сме в 21-ви век, къде го има това? Гледал съм снимки на стария Разград, от които си личи, че преди 100 години в тази част на града е имало газени фенери. А сега е пълен мрак. Можем ли да говорим за сигурност, за удобство, спокойствие и комфорт на гражданите?

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 1399