Търсене

Начало Новини
Новини
Музей „Димитър Ненов“ затвори – подът пропада
31 July 2019

От средата на юли къщата музей „Димитър Ненов“ е затворена за посетители поради конструктивни проблеми на сградата. Причината е пропадане на дъсчените подове в концертната и изложбените зали, което създава предпоставка за инциденти.

Още през месец май е изпратена докладна записка по случая на директора на Регионалния исторически музей Галена Радославова от името на кмета на Разград д-р Валентин Василев до Министерство на културата и Националния институт по паметниците на културата. Тя вече е придвижена и се изчакват предписанията на експертна комисия, която да даде компетентното становище за съществуващите проблеми в сградата.

Продължава...
 
В Разград вече има вендинг автомат за лекарства
31 July 2019

Проблемът с липсата на денонощна аптека от години мъчи жителите на Разград, а и на близките населените места. Това ги принуждаваше при неотложни ситуации да пътуват до съседни областни градове, за да се снабдят лекарства.

Една изключително ценна за града придобивка обаче ще компенсира в голяма степен този тежък дефицит. Вече 24 часа в денонощието хората от региона ще имат възможност да ползват вендинг автомат за лекарства.

Продължава...
 
Опасността от африканска чума провали и мотосъбора
31 July 2019

Опасността от африканска чума провали лудогорския маратон, за жалост ще стане причина за отлагането и на мотосъбора на Пчелина, който трябваше да се състои в края на тази седмица. Това стана ясно вчера, ден след заседанието на Областния щаб при бедствия и аварии, на което бе обсъдено дали да бъде удължено или отменено бедственото положение, въведено на 24 юли в Разградска област.

Продължава...
 
Зелена светлина и за ремонта на ДГ „Незабравка“
31 July 2019

В понеделник бе поставено началото на санирането на ДГ 5 „Незабравка“ в Разград.

Въпреки че заваля дъжд, кметът д-р Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа копка.

В детската градина ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, предстои частично подсилване на сградата и терена в северната част на имота, както и привеждането на средата и дворното пространство към изискванията за общодостъпна и безопасна среда.

Продължава...
 
Съдът отхвърли и този иск на Радослав Пенев – Ачо срещу прокуратура
31 July 2019

И делото за най-баснословния иск, завеждан досега от Радослав Пенев-Ачо срещу прокуратурата, завърши безславно, поне на първа инстанция.

В края на май доживотният затворник внесе претенция на стойност 3 500 000 лева, а в хода на процеса, по време на второто заседание, поиска от Окръжния съд в Разград да допусне изменение в цената му и тя достигна 5 000 000 лева плюс лихвите върху тях.

Продължава...
 
"Да помогнем на Криси"
31 July 2019

Криси е едно слънчево дете, чието лице винаги е озарено от чаровна усмивка въпреки трудностите, през които преминава. Нейната история се появи в медийното пространство в края на ноември 2018 г. Заедно с майка си тя участва в протестите „Системата ни убива" в Разград и София. Кристислава Иванова е родена с диагноза ДЦП и е преминала през множество операции, лечения и рехабилитации.

Продължава...
 
Срещу 2 200 000 лева „Шел“ продължава да стопанисва бензиностанцията си
29 July 2019

2 220 000.75 лева без да е включен ДДС ще плати „Шел България“ ЕАД на Община Разград за да ползва бензиностанцията си през следващите десет години. С тази оферта досегашният ползвател на търговския обект убедително спечели публичния търг с тайно наддаване, който се проведе в петък и продължи десетина минути.

Единственият конкурент на „Шел“ беше „Петрол Енерджи“ ЕООД – Пловдив, което предложи 1 332 000 лева.

Продължава...
 
Десетки бягаха в Градския парк „в свински тръст срещу свинщината“
29 July 2019

Вчера беше даден старт на осемкилометровото протестно бягане „В свински тръст срещу свинщината“. Спортната проява се организира от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка“ в израз на несъгласие относно забраната за провеждането на Лудогорския маратон заради бедственото положение, свързано с африканската чума по свинете.

Шестото издание на инициативата трябваше да се проведе през уикенда в местността Пчелина.

Продължава...
 
Ще ремонтират улици в пет населени места на община Завет
29 July 2019

След Кубрат, Исперих и Самуил, и община Завет ще ремонтира улици с европейски пари, става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирма изпълнител. Ремонтът е обособен в пет позиции. В ОП №1 се предвижда реконструкция и рехабилитация на ул. „Иван Вазов“ - дължина 292.57 метра и ул. „Кирил и Методий“ - 405.17 м. в град Завет; ОП №2 – ул. „Йордан Йовков“ - 203.26 м. в село Прелез; ОП №3 – ул. „Христо Ботев“ - 430 м. в село Веселец; ОП №4 – ул. „3-ти март“ - 779 м. в село Острово; ОП№5- ул. „Арда“ - 762.64 м. в село Брестовене.

Продължава...
 
Още над 500 000 лева ще се инвестират в Община Самуил
29 July 2019

Няколко дни след като Община Самуил обяви обществена поръчка за ремонт на улици в четири населени места на стойност близо 1 100 000 лева /финансирането е по Програмата за развитие на селските райони/, местната администрация започна да търси и фирма изпълнител на друга поръчка, свързана с благоустройство в района. Тя предвижда дейности по две обособени позиции. По ОП №1 ще бъде оборудвана детската площадка на ЦДГ „Радост“ в село Владимировци на стойност 5823 лева без ДДС.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 16445