Търсене

Начало Новини
Новини
Библиотеката в Разград отново протече след пороя
04 August 2019

След поредния пороен дъжд покривът на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград отново протече в края на миналата седмица. Това се случва години наред след всеки по-обилен дъжд. Положението обаче вече е станало неспасяемо, коментират служителите на културната институция.

Продължава...
 
32 са вече мъртвите прасета във „Воден-Ири Хисар“
04 August 2019

Влошава се ситуацията с настъпването на африканската чума по свинете в Лудогорието.

Това стана ясно в петък на заседание на постоянната областна епизоотична комисия.

Директорът на ДЛС „Воден-Ири Хисар“ инж. Кирил Колев разказа подробности около установяването на първите шест положителни проби за чума. По негови думи още на 24 юли е намерено едно мъртво прасе, а след претърсване в района на следващия ден – други 10 трупа.

Продължава...
 
Двама в болницата след взрив на газова бутилка
04 August 2019

Двама възрастни хора бяха откарани в болницата в Исперих, след като в събота газова бутилка се взриви в дома им.

Инцидентът стана в следобедните часове в пристройка към имота им на улица „Хан Аспарух“ в село Китанчево. При избухването на бутилката възникна пожар, който буквално изпепели помещението.

Продължава...
 
Правят археологически проучвания край Малък Поровец
04 August 2019

В началото на август започнаха археологически проучвания на тракийския градски център в резервата „Сборяново“, близо до исперихското село Малък Поровец. Проучванията са под ръководството на проф. Тотко Стоянов от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Мария Николаева от Исторически музей - Исперих.

Продължава...
 
Община Исперих купува нови автомобили и контейнери за смет
04 August 2019

Община Исперих обяви обществена поръчка за доставка на нови специализирани автомобили и нови съдове за събиране на отпадъци. Крайният срок за подаване на документи за участие в конкурса е утре, 6 август. Постъпилите оферти ще бъдат разгледани на следващия ден от комисия, назначена от кмета.

Продължава...
 
Бедствено положение в Исперих, Самуил и Завет
02 August 2019

В понеделник областният управител Гюнай Хюсмен обяви бедствено положение на териториите на Исперих, Самуил и Завет, тъй като част от населените места в тези общини попадат в обхвата на 20-километровата зона около свинекомплекса на „Агротайм“ ЕООД - Исперих. Решението бе взето с цел ограничаване и ликвидиране на болестта Африканска чума по свинете и предотвратяване на възможностите от възникване на огнища на болестта.
Продължава...
 
„Пилко“ си построи нова люпилня за 8 000 000 лева
02 August 2019

След близо двегодишно строителство и оборудване вече е факт най-новата голяма инвестиция в Разград - Люпилня „Белите борове“ до село Липник. Тя е собственост на „Пилко“ ЕООД, дъщерно предприятие на лидера в производство на пилешко месо в България - „Амета Холдинг“ АД и е на стойност 8 000 000 лева.

Пълният капацитет на люпилнята е зареждане на повече от 40 000 000 яйца годишно и излюпване на над 35 000 000 пилета. След завършване на целия проект в люпилнята ще се разкрият около 50 работни места.

Продължава...
 
При поредния проливен дъжд – вече и гейзери в Разград
02 August 2019

Все бяхме виждали Разград под вода по време на дъжд, ама като вчера не е било. Улиците заприличаха на каналите във Венеция, а шахтите – на гейзери в Исландия.

Вода изригна по средата между двете платна на булевард „Априлско въстание“, точно на кръстовището до „СОД-РЗ“. Близо еднометровият фонтан бързо се превърна в споделено зрелище, тъй като преминаващите през участъка шофьори един след друг качваха видеоклипове в социалната мрежа.

Продължава...
 
Стандартите на „Агротайм“ за биосигурност, или как в Исперих се пазят от чумата по свинете
02 August 2019

Минимум 40 000 е постоянният брой на прасетата в свинекомплекса в Исперих. И преди проникването на Африканската чума по свинете в някои части на страната, животните тук се отглеждат при спазване на световните стандарти за биосигурност.

След появата на заразата в България в свинекоплекса са предприети още много мерки за предпазване от проникването на вируса в предприятието. Ето основните от тях:

Продължава...
 
Областният управител се срещна с Генералния консул на Турция в Бургас
02 August 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов се срещнаха в Разград с Генералния консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

Представителите на двете държави обсъдиха доброто си сътрудничество през последните две години, през които участваха заедно в различни инициативи в подкрепа на добросъседските отношения между двата народа.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 16445