Търсене

Начало Новини
Новини
Раздаваха безплатна вода на жителите на Кубрат
11 August 2019

В края на работната седмица на минувачите в Кубрат беше раздавана студена минерална вода. Центърът не е съвсем безводен, има и работеща чешмичка, но пък и жадните в августовските жеги никак не са малко.

Продължава...
 
Участниците в „Еколято“ посетиха Библиотеката и Областния информационен център
11 August 2019

Две групи от ученици, участници в „Еколято 2019“, предприеха емоционална екскурзия в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Проектът е организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие – ЦУТНТ – Разград с ръководители Ренета Маринова и Христина Маркова. В тайните на културната институция ги посвети пиарът й Димитър Петров. Най-интригуващо бе в хранилището, където се пазят редки и ценни книги и подвързани сборници с Държавен вестник от 1947 година насам.

Продължава...
 
Търсят кандидати за гвардейци без татуировки
09 August 2019

Общо 60 вакантни места за войнишки длъжности са обявени за запълване на щата на Националната гвардейска част в София, съобщи Валентин Цонев от Военното окръжие в Разград. Той уточни, че 50 от тях са за гвардейци, като освен обичайните изисквания, кандидатите за тази военна служба трябва да отговарят и на няколко специфични задължителни условия: те трябва да са с ръст 175-185 см и да са без белези и татуировки по видимите части на тялото.

Продължава...
 
Набират доброволци за кампанията „Да изчистим България заедно“
09 August 2019

Започна набиране на доброволци за тазгодишната кампания на bTV Media Group Да изчистим България заедно!“ в Разградска област.

Деветото издание на инициативата е насрочено за 14 септември, а този път в нея ще има и нов елемент. Участниците ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да облагородят средата като стегнат стари детски площадки, освежат градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и други подобни.

Продължава...
 
До жилищен блок в Разград се носят зловонни миризми в летните горещи дни
09 August 2019

Локви с мръсна и зловонна течност, боклуци и недоокосени площи са обичайната гледка на живеещите на улица „Марица“ 7 в Разград. Междублоковото пространство зад Центъра за работа с деца, разположен до общинския пазар в града, и намиращата се в непосредствена близост детска ясла „Звездици“, е осеяно с отпадъци от близките магазини и останки от вечерни запои. За този проблем сигнализира Иван Пенчев, който живее в блока, намиращ се над школата за таланти.

Продължава...
 
Участниците в „Еколято“ бяха запознати с вредата от наркотиците
09 August 2019

Участниците в „Еколято 2019“ преминаха обучение, проведено от Превантивно информационния център по наркотични вещества и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Близо 110 деца бяха запознати с темите „Влияние на средата“, „Дизайнерски дроги“, „Детето и законът – отговорности и задължения на малолетните и непълнолетните, разписани в различни нормативни документи“.

Продължава...
 
Нов водопровод за училище в Кубрат
09 August 2019

В Кубрат бяха извършени дейности по подмяна и ремонт на водопровод за нуждите на Професионалната гимназия. Проектът цели да улесни прокарването на питейна вода в три от учебните корпуси на образователната институция и да предотврати усложняването на ремонтни дейности при настъпването на евентуални бъдещи аварии.

Продължава...
 
Разбиха група за пране на пари в Ясеновец
07 August 2019

Четирима души бяха задържани вчера при специализирана операция на ОД на МВР-Разград и Териториално звено „Борба с организираната престъпност“ - Русе, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград.

Продължава...
 
Африканската чума стигна и до Малко Йонково
07 August 2019

Десант от ветеринари, полиция, ловци и горски служители се изсипа вчера предобед в гората край Малко Йонково. Акцията им бе след сигнал на тел. 112 от охранители на нива край гората за намерен труп на малко диво прасенце.

Продължава...
 
Творческите ателиета „Знам и мога“ отново отвориха врати в Исперих
07 August 2019

В Исперих за трета поредна година беше даден старт на инициативата Творчески ателиета „Знам и мога“. Организатори на проявата за деца са Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“ и Народно читалище „Съзнание - 1891“ в града. Заниманията ще се провеждат във фоайето на читалището всеки вторник и четвъртък във времето до 29 август. Целта е през летните дни деца и ученици да се забавляват заедно, да развиват своите творчески умения и да обогатяват своите знания.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 16445