Търсене

Начало Новини
Новини
Разградчанин създава българско неделно училище в английския град Крю
14 August 2019

В началото на новата учебна година врати ще отвори първото Неделно българско училище „Българче“ в английския град Крю. Негов основател е роденият и израснал в Разград Тезджан Исмаил Сабри.

Идеята за родолюбивото начинание се заражда още преди четири години, когато Тезджан произвежда български закуски и доставя типичната родна училищна закуска – банички, милинки, кренвиршки, до българските учебни заведения в градовете Манчестър, Нотингам, Бирмингам, Ковънтри и Честър.

Продължава...
 
С пари от Турция довършват градежа на новата църква в Разград
14 August 2019

След много дълга пауза, днес отново ще бъде рестартирано строителството на новата църква в Разград „Св. Цар Борис – Михаил Покръстител“, съобщиха от настоятелството на храма.

Възобновяването на градежа става възможно благодарение на поредния жест на Турската държавна агенция за сътрудничество и координация и лобирането на областния управител Гюнай Хюсмен. Преди това със средства на агенцията беше ремонтирана сградата на читалище „Развитие – 1869“.

Продължава...
 
Община Разград ремонтира улиците „Жеравна“ и „Никола Пенев“
14 August 2019

На улица „Жеравна“ в Разград ще бъде подновен пътният участък и ще се изградят или обновят прилежащите тротоарни площи. Изпълнител на поръчката е „Пътно строителство“ АД - Разград, а стойността е 291 666 без ДДС. Ремонтът се извършва с целева субсидия.

Кметът на Разград Валентин Василев вчера провери започналото изпълнение на строително-монтажните работи.

Продължава...
 
Дърво „затиска“ с клоните си къща в Разград
14 August 2019

Над 50-годишен ясен е извисил снага в опасна близост до къщата на ул. „Пирин“ 6 в Разград, сигнализира живеещата на този адрес Петранка Тодорова. Дървото е обрасло в клони, които са вече над покрива и са обвили 12 кабела. Жената е притеснена, че при по-силна буря домът й ще бъде увреден.

Продължава...
 
Хванаха пираня на язовир „Пчелина“
11 August 2019

Сензационен улов направи вчера на новия язовир в местността Пчелина край Разград разградчанинът Горки Гоцев. В предобедните часове въдичарят закачи на плувка и извади пираня. Необичайният за нашите ширини хищен екземпляр видимо бе около 300-350 грама и успя да захапе със зъбите си Горки, докато той го откачаше от куката.

„От 45 години ходя по язовирите, но такова чудо не съм хващал“, разправяше пред насъбралите се рибари разградчанинът, който бе застанал с въдица в ивицата на двайсетина метра вдясно от плажа.

Продължава...
 
Ломът е джунгла, Господ да пази Разград
11 August 2019

Река Бели Лом на територията на Разград „започва“ от моста до автогарата. Точно там е поставена първата /последната/ бетонна плоча на коритото и около него. След нея в посока изток и до края на града река „няма“.

В петък репортери на вестника напразно опитаха да намерят следи от течаща вода или изоставени трупи от изсечените през миналото лято тополи. Нито се виждаха тополи, нито се чуваше ромон на вода. То даже и водата не се виждаше - всичко е потънало в буйна дървесна и тревиста растителност и гъсталакът е покрил всичко.

Продължава...
 
Исперихският завод „Хан Аспаух“ - отличник по печалба
11 August 2019

За поредна година вестник „Капитал“ извърши годишна класация на най-големите компании в България и постигнатите от тях финансови резултати през 2018-та.

В последния си брой изданието публикува статията „Най-печелившите компании: На всички хоризонти“. Материалът е посветен на 50-те най-рентабилни дружества в „Капитал 100“, които отчитат рекорден среден марж на печалбата за миналата година от 25%.

Продължава...
 
13 000 кубика дърва за огрев е продало досега ОП „Разградлес“
11 August 2019

Снабдяването на населението в общината с дърва за огрев върви ритмично и заявките се изпълняват по график, съобщи директорът на ОП „Разградлес“ инж. Милена Манева. Тя уточни, че заради обявеното бедствено положение заради Африканската чума и забраната да се влиза в горските масиви дърводобивът е бил преустановен за една седмица в края на юли. След отпадането на забраната обаче нещата са се нормализирали.

Продължава...
 
Ламите в зоокъта все още са с „балтони“
11 August 2019

Кой носи балтон и през горещото лято? Оказва се само ламите в разградския зоокът.

Въпреки рекордните горещини тези интелигентни и считани за социални животни са принудени да носят топлите си „наметала“. Защо, щом още инките в Перу са разбрали, че тези Божи творения са създадени да се използват за набавяне на вълна и мляко, в XXI век мъчим тези древни домашни питомци.

Продължава...
 
Новодомци заживяха в 8 жилищни сгради
11 August 2019

8 новопостроени жилищни сгради с 27 домове в тях са въведени в експлоатация в Разградска област през второто тримесечие на 2019 година, сочат данните на Националния статистически институт. Общата полезна площ на апартаментите и къщите е 1977 кв.м. Площта на жилищните помещения и кухните над 4 кв.м. е 1208 кв.м. Останалите 769 кв.м са спомагателни помещения и малки кухнички под 4 квадрата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 16445