Търсене

Начало Новини
Новини
В Разград започва АНТИСПИН кампания
18 August 2019

На 15 август 2019 година стартира пореден етап от Националната АНТИСПИН кампания, която ще продължи до 15 септември. Целта на инициативата е да се насочи вниманието на обществото към проблема СПИН; да се повиши обществената осведоменост за начините на предаване и на предпазване от ХИВ и други сексуално-предавани инфекции; да се мотивират хората към отговорност към собственото здраве.

Продължава...
 
Ще ремонтират общински път и улици в 9 населени места в Лознишко
18 August 2019

След едногодишна пауза най-сетне и Община Лозница обяви не една, а даже две обществени поръчки за избор на изпълнители на ремонтни дейности по общински пътища и улици в населени места.

Първата инициатива касае извършване на строително-монтажни работи на пътя Пороище – Студенец /-Градина-/. Прогнозната стойност на поръчката е 259 270 лева без ДДС.

Продължава...
 
Турция достроява „до ключ“ новата църква в Разград
15 August 2019

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, в сряда бе възобновено изграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. Както вече писахме, дострояването на храма става възможно благодарение на финансовата помощ на ТИКА – Турската агенция за координация и сътрудничество. Нейният размер ще бъде съобщен през септември, когато в Разград ще дойдат представители на агенцията, която вече даде парите за ремонта на сградата на НЧ „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Хлапета и пенсионер потрошиха беседка по европроект
15 August 2019

Граждани сигнализираха за пореден погром над имущество за обществено ползване в Разград. Става дума за беседката, разположена в новоизградената по европейски проект детска площадка в жк „Освобождение“ - пространството между строителния хипермаркет „Т Макс“ и „кръчмата на Юлския“.

Продължава...
 
Започнаха ремонти в Окръжния съд
15 August 2019

Текущ ремонт започна на втория етаж в Окръжен съд - Разград. Договорът с фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка - „САВ-Разград“ ООД, бе подписан вчера от председателя на съда Лазар Мичев и управителя на фирмата Светослав Петров.

Инвеститорският контрол по време на изпълнението на ремонта в правораздавателната институция ще бъде осъществяван от „Проекто-строй контрол-99“ ООД - Разград.

Продължава...
 
Футболисти, чиновници и учители вдигат нивото на заплатите в Разградско
15 August 2019

Основно работещите в дейността „Култура, спорт и развлечения“ и най-вече в ПФК „Лудогорец“, в системата на държавното управление /на разговорен език - чиновниците/ и учителското съсловие вдигат нивото на средния размер на възнагражденията на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в Лудогорието.

Продължава...
 
Намалиха текущата месечна екосанкция на „Биовет“ от 4004 на 568 лева
15 August 2019

32 000 лева от глоби и наложени санкции е събрала през юли Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ, а по еднократни и текущи санкции сумата е в размер на 4278.83 лева, съобщава в месечния си отчет екоинспекцията.

В предходния месец по разпореждане на РИОСВ е закрит склад за съхраняване на негодни за употреба пестициди в Разград по проект „Екологосъоразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Продължава...
 
Тъкачна работилница и склад за вино, зехтин и зърно са новите открития в Абритус
15 August 2019

Приключи археологическото лято в Абритус. В рамките на 21 работни дни екипът ни проучи сграда с едно помещение, намираща се до южната крепостна стена, западно от входа към кула № 17. Това е теренът, проучването на който започна още през 2014 година във връзка с реализацията на инвестиционния проект „Абритус – мистика и реалност“. Целта ни през този сезон беше да проучим плана на сграда, чийто източен зид бяхме разкрили през 2014 г.

Продължава...
 
Исперихско училище получи 10 компютъра от Медицинския университет във Варна
15 August 2019

10 компютърни конфигурации бяха предоставени на ОУ „Васил Априлов“ в Исперих. Това дава възможност на учебното заведение да оборудва трети компютърен кабинет за възпитаниците си.

Дарението е от Медицинския университет във Варна, където всяка година подменят компютрите си.

Продължава...
 
Възпоменание за разградчанин, загинал за църковна свобода
15 August 2019

Днес в 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна панихида в памет на загиналия в борбите за независима Българска църква разградчанин Атанас Попкръстев. Събитието ще се състои на лобното място на разградския родолюбец, намиращо се над Хаджикостовата чешма в града /района на Старите гробища/.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 16445