Търсене

Начало Новини
Новини
Недостиг на лекари в Лудогорието, младите кадри не идват
22 August 2019

Разградска област продължава да е с най-ниска осигуреност с лекари в страната, е изводът от анализа на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ за 2018 година. Според официалните данни на 10 000 жители на Лудогорието се падат по четирима медици или един доктор средно обгрижва над 2300 пациенти. Особено е тревожно положението в селата, където ползването на медицинска помощ е свързано с пътуване в съседни или по-отдалечени населени места.

Продължава...
 
Започна процедурата за строеж на жилища за бедни в Разград
22 August 2019

След повече от двегодишна подготовка, Община Разград предприе реални стъпки към реализиране на проекта по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 - „Изграждане на социални жилища за настаняване на малцинствени и социално слаби групи в кв. Орел“, отговарящи на съвременните хигиенни изисквания“. Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирма, която да проектира и изгради четири триетажни жилищни блокчета с общо 48 еднотипни апартамента.

Продължава...
 
Разградчанин хвана кефал току пред Общината
21 August 2019

Невероятна находка и впечатляваща слука – известният в Разград рибар и ловец Младен Донев хвана половин килограмов кефал в бетонното корито на Лома, в самия център на града.

„Хващайки подобни екземпляри в Лома, и то пред Общината, се опитвам да докажа, че в реката има живот“, казва разградчанинът, за когото това съвсем не е първият подобен улов.

Продължава...
 
Емигрант в Германия ще изнесе концерт в родния си Разград
21 August 2019

В края на работната седмица пространството в центъра на Разград ще се превърне в притегателна точка за любителите на модерното музикално звучене. Електронна музика: класика, евъргрийн, както и популярни мелодии ще звучат около паметника на Майстор Манол на площад „Ларго“ в петък.

Продължава...
 
„Шел“ преведе 2 220 000 лева на Община Разград
21 August 2019

Преди близо месец „Шел България“ ЕАД спечели търга в Община Разград за стопанисване на бензиностанцията до автогарата и през следващите десет години. Както „Екип 7“ съобщи, компанията наддаде с над 1 000 000 лева върху първоначалната цена, определена с решение на Общинския съвет. Сумата от 2 220 000.75 лева отказа конкурента „Петрол Енерджи“ ЕООД – Пловдив от надпреварата за апетитния обект.

Продължава...
 
Започна ремонтът на част от пътя Разград – Кубрат
21 August 2019

Най-сетне вчера, след дългогодишно късане на нерви, след стотици потрошени автомобили и периодично избухващи през последните години граждански протести, вчера започна ремонт на част от пътя Разград - Кубрат.

Участъкът, на който ще бъде извършен превантивен ремонт, е с дължина 9 километра и 20 метра, започва от изхода на село Топчии, преминава през Каменово и стига до гористата местност преди общинския център Кубрат.

Продължава...
 
РИОСВ – Русе нареди по-строг контрол върху торенето
21 August 2019

Областната дирекция „Земеделие“ и Областната дирекция по безопасност на храните в Разград да упражняват по-строг контрол върху земеделските кооперации да се спазват добрите земеделски практики при торенето за да не се допуска разпространението на неприятни миризми. Това препоръчва с писма до горните институции РИОСВ – Русе по повод получена от Община Разград информация, че е започнало третиране с птича тор на земеделските земи, източно от града.

Продължава...
 
Кооперацията в Мортагоново вмириса Разград
18 August 2019

След известно затишие, така добре познатите неприятни миризми точно в този период на годината отново парфюмират обилно въздуха в Разград. Зловонието започна да дразни обонянието на малки и големи в четвъртък - петък. Първо ни се обадиха живеещи в района на Водна централа, а след това и от други части на града, включително и от жк „Орел“.

Продължава...
 
Разградчани почетоха паметта на патриота Атанас Попкръстев
18 August 2019

В петък на лобното място на защитника на идеята за самостоятелна българска църква Атанас Попкръстев беше отслужена панахида, с която беше почетена паметта на родолюбеца от Разград. Архиерейският наместник отец Георги Георгиев извърши църковния ритуал пред паметната плоча над Хаджикостовата чешма в близост до Старите гробища.

Продължава...
 
83 мъртви диви свине открити в горите на пет области, сред които и Разград
18 August 2019

36 диви свине са били уловени през първите две седмици на август в специални стационарни капани, съобщават от Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/ – Габрово. Съоръженията са монтирани с цел намаляване на популацията на този вид животни и са пряко свързани с борбата срещу Африканската чума по свинете /АЧС/. Действащите към момента капани на територията на СЦДП са общо 85.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 16445