Търсене

Начало Новини
Новини
Започва ремонт на още 3 детски градини в Разград
25 August 2019

Строително-ремонтни дейности за подобряване на енергийната ефективност на сградите, за изграждане на достъпна архитектурна среда и реконструкция на дворните пространства, ще започнат в детски градини „Приказка“, „Митко Палаузов“ и „Шестте ястребинчета“ в град Разград.

Продължава...
 
И Завет се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“
25 August 2019

И Завет се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“. Инициативата за монтиране на металния контейнер, в който да се събират благотворително пластмасови капачки, е гражданска, става ясно от информация, публикувана във фейсбук страницата на града.

Съоръжението под формата на сърце е монтирано в градинката пред някогашния магазин „1001 стоки“.

Продължава...
 
Разградска група бе на честването за Шипченската епопея
25 August 2019

На честванията на годишнината от Шипченската епопея в събота имаше и разградско представителство. Заместник областният управител Евгени Драганов поднесе венец на Паметника на свободата на връх Шипка от името на областния управител Гюнай Хюсмен.

Продължава...
 
Бус блъсна каруца край Голям Поровец
25 August 2019

В събота сутринта заради тежка катастрофа временно бе ограничено движението по пътя Исперих - Разград в района на село Голям Поровец. Трафикът бе пренасочен в едната лента заради катастрофа, станала около 7.00 часа.

Продължава...
 
В Разград започват курсове за деца по ментална аритметика
25 August 2019

През идната учебна година в Разград ще се провеждат курсове за деца по ментална аритметика, която представлява система за развитие на интелекта. Чрез метода се тренира мозъкът за по-бързото възприемане и обработване на информацията, благодарение на което едновременно се развиват и двете полукълба. Занятията имат за цел да развият умствените способности на децата. Работата се осъществява с помощта на сметалото абакус, основа за изчисления с „въображаемо сметало“, с много примери, с по-голяма сложност и академичност.

Продължава...
 
Дават под наем над 6000 декара свободни пасища от Държавния фонд
25 August 2019

Отдават под наем за стопанската 2019/2020 година свободни площи - пасища и ливади, от Държавния поземлен фонд /ДПФ/, става ясно от заповед на директора на ОД „Земеделие“ в Разград Валентина Френкева.

За публичен търг с тайно наддаване се предлагат 114 имота с обща площ 6153.413 дка. Най-много са площите в община Разград - 40 с обща площ 2710.826 дка.

Продължава...
 
Турнир по табла в Разград привлече играчи от 6 града
25 August 2019

Любители на играта на табла от различни краища на България се събраха в петък в ресторант „Лес“ в Разград, за да премерят своите сили в хвърлянето на заровете и местенето на пуловете. Участие в оспорваната надпревара взеха 12 участници - освен местни, още и от София, Варна, Добрич, Шумен и Перник. Състезанието не се провежда за първа година, но за разлика от предишното издание, този път турнирът нямаше национален характер.

Продължава...
 
Езиковата гимназия - сред стоте най-добри средни училища в България
22 August 2019

Възпитаниците на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград за поредна година показаха завидни знания по български език и литература. Явилите се 109 дванадесетокласници на майската сесия на първия задължителен държавен зрелостен изпит са постигнали успех много добър 4.97. Макар и с една стотна, училището отбелязва повишаване на нивото на владеене на българския език, като средният бал миналата година е бил 4.96. Това постижение поставя Езиковата гимназия на 56-то място в тазгодишната класация та училищата от цялата страна.

Продължава...
 
Каузата „Вълци“ донесе нови баскетболни кошове и на Икономиката
22 August 2019

С изцяло нови баскетболни кошове се сдоби физкултурният салон на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“. Инициативата е на спортния клуб по баскетбол „Вълци - Разград“, чиито деца провеждат тренировки и в тази училищна зала.

С целево дарение, предоставено от „Лайънс клуб“ - Разград, „Вълците“ подновяват второ спортно съоръжение в рамките на една година, за да се подобрят условията за подготовка на децата.

Продължава...
 
Ще ремонтират градинката пред „Социално подпомагане“
22 August 2019

Скоро пространството пред сградата на Агенцията за социално подпомагане на ул. „Княз Борис“ 72 в Разград ще придобие съвсем нов облик, става ясно от обявената от Общината обществена поръчка за избор на фирма, която ще извърши основен ремонт на градинката, която е с площ около 1200 кв.м. В момента мястото, което е посещавано от стотици граждани, е доста амортизирано и занемарено.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 16445